Bodrum Gündem

Ekibin her bireyi için insanca yaşamaya yetecek ücret istiyoruz

Ekibin her bireyi için insanca yaşamaya yetecek ücret istiyoruz

SES Muğla Şube adına Şube Eş Başkanı Nazlı Tepeli; Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu açıklamaya istinaden  “Sağlık Bakanının kaçırdığı bir nokta var. Sağlık ekip işidir.” dedi.

Bodrum Gündem Haber

TBMM Genel Kurul’da “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmeleri sırasında hekimlere ek gösterge zammı AKP, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP’nin oylarıyla kabul edildi. Hekimlere ek gösterge Meclis’te kabul edildi. Yapılan düzenleme bütün sağlıkçıları kapsamaması tepkilere neden oldu.

SES Muğla Şube Adına Şube Eş Başkanı Nazlı Tepeli

Yıllardır tüm sağlık emekçileri için 3600-7200 arası ek gösterge talep etmektiklerini Bakanın açıklamasında ek gösterge düzenlemesinin sadece hekimler için yapılacağı bilgisi paylaşıldığını ifade eden SES Muğla Şube Adına Şube Eş Başkanı Nazlı Tepeli “yoksulluk sınırının çok altında, açlık sınırınınsa biraz üzerinde maaş alan sağlık emekçilerinden sadece hekimlere yönelik maaş artışı ifade edildi. Yıllardır yürüttüğümüz mücadele sonucu elde edilen bu kazanım yetersizdir. Hekimlere uygulanacağı ifade edilen maaş artışları; mevcut ekonomik kriz, hayat pahalılığı içinde mesleğin niteliği ve iş riski hesaplandığında yetersizdir. Buna rağmen yürütülen mücadelenin ve talebin görülmesi açısından bir başlangıçtır.” dedi.

Açıklanan Sözlerin Takipçisi Olacağız…

İş barışını bozan bu tarz ayrımcı düzenlemeler sağlık alanındaki sorunları çözmek bir yana, daha da derinleştirdiğini belirten Nazlı Tepeli açıklamasına şu şekilde devam etti; “Sağlık Bakanının kaçırdığı bir nokta var. Sağlık ekip işidir. Bir düzenleme yapılacaksa ekibin her bireyi için adil bir şekilde yapılmalıdır. Ekip arasında derin uçurumlar yaratacak düzenlemeler yapılmamalıdır…”

Sağlık Bakanı’na, hükümete ve TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi partilere seslenen Tepeli’nin açıklaması “Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin emekliliğe yansıyacak temel ücretleri yoksulluk sınırı üzerine çıkarılsın. Yıllardır sözü verilen ek gösterge 3600’den başlayarak kademeli olarak 7200’e kadar tüm sağlık emekçilerine uygulansın. Sağlık Bakanı’nın açıklamasında yer alan hekimlere yönelik maaş artışı ayırım gözetilmeksizin tüm sağlık emekçileri için uygulansın. Tüm Sağlık Emekçilerine uygulanana kadar eylem ve etkinliklerimiz devam edecektir.” cümleleri ile son erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.