Bodrum Gündem

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü
03.12.2021
0
A+
A-

Adalet ve Kalkınma Partisi Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü kapsamında mesaj yayımladı. Demir mesajında, engel olarak tanımlanan bu özel durumun sadece bireyleri değil, tüm toplumu ilgilendiren bir mesele olduğu, son yıllarda bilinç düzeyinde önemli bir artış kaydedildiğine vurgu yaptı.

Bodrum Gündem Haber

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü kapsamında yazılı bir mesaj yayımladı. Demir; “Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde gerçekleştirdikleri başarılara her gün yenilerinin eklenmesi ve onların yaşama sevinci ile hayata sarılmaları bizler için en büyük mutluluk kaynağı olmalıdır.” dedi.

Engelli birey kelimesinin günümüzde karşılığının “özel birey” olarak değişmesinin de konuya duyulan hassasiyeti gösterdiğini ifade eden Demir; “Toplumumuzun bir parçası olan engelli vatandaşlarımız için 3 Aralık tarihi,  Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiş ve bugünde yaşam standartlarının geliştirilmesi, topluma kazandırılması ve toplumsal bilinç oluşturulması amaçlanmıştır. 

Engellilik, yalnızca engelli fertleri ve onların ailelerini değil, toplumun bütün kesimlerini yakından ilgilendiren sosyal bir meseledir. Bu anlamda devletimiz, son yıllarda engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir toplum, engelsiz bir gelecek için ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda birçok düzenlemeyi hayata geçirmiştir.” dedi.

Demir mesajında, engelli bireylerin başarılarına her gün yenilerinin eklenmesinin en büyük mutluluk kaynağı olduğuna işaret ederek açıklamasını şöyle sonlandırdı; “Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde gerçekleştirdikleri başarılara her gün yenilerinin eklenmesi ve onların yaşama sevinci ile hayata sarılmaları bizler için en büyük mutluluk kaynağı olmalıdır. Bu yönde çocuklarımıza sorumluluk şuuru, empati kültürü, yardımlaşma ve dayanışma duygusunu aşılayarak, toplum olarak bu duyguları canlı ve aktif tutulmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm özel bireylerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, sevdikleriyle beraber mutlu, huzurlu yarınlar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.