Bodrum Gündem

Milletvekili Gökcan’dan 3 Aralık Dünya Engelliler günü mesajı

Milletvekili Gökcan’dan 3 Aralık Dünya Engelliler günü mesajı
03.12.2021
0
A+
A-

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

Milletvekili Gökcan, mesajında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, ülkemizdeki ve Muğla’daki tüm engelliler için hayırlara vesile olmasını dilediğini belirterek, “Engelleri engel olarak görmemek bir inanç meselesidir. Başarıya ulaşmanın anahtarı öncelikle inanmaktır. Azim ve başarılarıyla bizleri gururlandıran,  kararlılıklarıyla hepimize ilham kaynağı olan engelli kardeşlerimiz buna en güzel örnektir” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Engellilerimizin sosyal hayatın içinde olmalarını sağlamak için çok yönlü çalışmalar yürütüyoruz. Bunlardan ilki, erişilebilirlik meselesidir.  Sağlık ve eğitim kurumları ile iş yerleri başta olmak üzere her alandaki hizmetlerin engellilerimiz açısından erişilebilir şekilde verilmesini istiyoruz, bunu da büyük ölçüde sağladık.

Fiziki engellerin değil, kalplerdeki engellerin sorun olduğunu bilmeliyiz. Bu bilincin tüm topluma yayılmasını; zihinlerdeki engellerin kaldırılmasının ve engelli vatandaşlarımızın bir parçamız olduğu gerçeğinin idrak edilmesini sağlamak, önceliklerimiz arasındadır.

Bu nedenledir ki, sosyal devlet anlayışımızın gereği olarak, Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde; toplumun bütün kesimlerini eşit ve adil kucaklama gayretiyle, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmeyi ana hedefimiz olarak gördük.

Engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin geleceğe daha güvenle bakabilmeleri için çözümler üreten bizler, onların önlerindeki hukuki, sosyal ve fiziki engelleri peyderpey kaldırdık, kaldırmaya devam ediyoruz.

Bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinde ulaşılabilirliğin ve kalitenin artırılması, engelli vatandaşlarımızın kamu ve özel sektörde istihdamının teşvik edilmesi, özel eğitime desteklerin artırılması hususlarında önemli adımlar attık.

Özellikle 2005 yılında çıkardığımız Engelliler Kanunu bu alanda çığır açan tarihi nitelikte bir düzenleme oldu. Bu kanunla eğitim hizmetlerinden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellilerimizi ilgilendiren pek çok konuda kendilerine haklarını teslim ettik.

2010 yılında Anayasada yapılan değişiklikle engellilere pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına aldık. 2013 yılında yapılan bir başka düzenlemeyle de ‘sakat’, ‘çürük’ gibi bu tür incitici, ötekileştirici, tahkir edici ibareleri tamamen kaldırarak daha objektif olan özür ifadesinden engelli kavramına geçtik.

Bunların yansıra engelli vatandaşlarımız için çok sayıda düzenlemeyi de hayata geçirdik.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyor, bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.