Bodrum Gündem

Plastik kasa, soğuk sıkım ve krom tankta her şey tamam

Plastik kasa, soğuk sıkım ve krom tankta her şey tamam
04.12.2021
0
A+
A-

Milas Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, yeni hasat döneminde oda üyesi zeytinyağı fabrikalarını ziyaretlerini sürdürürken kaliteli zeytinyağı üretimi için tavsiyelerde bulunuyor. Milas’ın en büyük üretici kooperatifi olan S.S.153 No’lu Zeytin ve Zeytinyağları Tarım Satış Kooperatifini (TARİŞ) ziyaret eden MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim kurulu Saymanı Soner Çamlıbelen, Yönetim Kurulu Üyesi Ejder Üstek ve Sanayi Müdürü Haldun Bayram; TARİŞ Başkanı Kamil Gül ile Kooperatif Müdürü Elin Alpay’a yeni dönem için bolluk ve bereket dileklerini ilettiler.

Bodrum Gündem Haber

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, TARİŞ Başkanı Kamil Gül ile Kooperatif Müdürü Elin Alpay’a zeytinyağı sıkımında ve saklanmasında gösterdikleri titizlik nedeniyle teşekkür etti. Mustafa Yüksel, üreticilerin soğuk sıkıma yönlendirilmesi için TARİŞ yöneticilerinin üreticilere tavsiyede bulunmasını istedi.

TARİŞ’in olması gerektiği gibi örnek bir işletmecilik anlayışı ile çalıştığını belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de “Görüyoruz ki TARİŞ, sıkıma gelen zeytinleri delikli, hava alabilen plastik kasalar içinde tutuyor. Sıkımda hijyene önem veriyor. Sıkılan zeytinyağlarını hava aldırmayan krom tanklar içinde tutuyor. Bu örnek çalışmanız için sizi kutluyor ve teşekkür ediyoruz” dedi. Milas zeytinyağının zoru başararak AB coğrafi işareti aldığını da hatırlatan Reşit Özer “Coğrafi işaret aldık fakat burada asıl görev bu kalitede zeytinyağı üretebilmek. Bunun için de fabrikalarımıza çok büyük görev ve sorumluluk düşüyor. TARİŞ bu görev ve sorumluluk anlayışı içinde diğer fabrikalarımıza da örnek olmalı” dedi.

S.S.153 No’lu Zeytin ve Zeytinyağları Tarım Satış Kooperatifini (TARİŞ) Başkanı Kamil Gül, MİTSO yöneticilerine ziyaretleri için teşekkür ederek “Biz de TARİŞ olarak plastik kasaya çok önem veriyoruz. Fabrikaya gelen zeytinlerin sıkımı beklerken bozulmasını önlemek için 500 kg’lık 300 tane kasa satın aldık. 200 tane daha alacağız. Çuvallar içinde gelen zeytinleri hiç bekletmeden bu kasalara aktarıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede sıkıma gönderiyoruz” diye konuştu. Kamil Gül, sıkıma gelen zeytinlere karışan yaprakları biriktirip doğal gübre olarak kullanılmak üzere üyelere ücretsiz olarak verdiklerini, yakında Milas – Bodrum karayolu kenarına modern bir zeytin, zeytinyağı satış mağazası açacaklarını da sözlerine ekledi.

TARİŞ Müdürü Elin Alpay da bu yıl fabrikada 2 milyon kg zeytin sıkmayı hedeflediklerini belirterek “Milas TARİŞ’in 1035 üyesi var. Üyelerimiz giderek erken hasat ve soğuk sıkama yönelmeye başladılar. Biz de kendilerine bu yönde sürekli tavsiyede bulunuyoruz. Bu yılki hedefimiz 2 milyon kg. zeytin sıkmak. Zeytinlerin bu yılki verimi genelde 6’da 1. Yani 6 kg zeytinde 1 kg yağ veriyor. Bu oran da bizim için oldukça iyi  “ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.