Bodrum Gündem

Yatağan Belediyesi, Özel İnsanlarla kahvaltıda buluştu

Yatağan Belediyesi, Özel İnsanlarla kahvaltıda buluştu
04.12.2021
0
A+
A-

Yatağan Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle ilçedeki “özel insanlarla” kahvaltılı eğlence programında bir araya geldi.

Bodrum Gündem Haber

Yatağan Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Enerji Direktörlüğü Sosyal Tesislerinde düzenlenen etkinliğe, Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ve eşi Ümmühan Toksöz, Belediye Başkan yardımcıları İsmail Kaya ve Ahmet Yunus Tuna, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Resul Murat Kılıçarslan, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile ilçedeki “özel insanlar” katıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle farkındalık oluşturmak ve engelli bireylerin toplumun odağındaki bir parçası olduğunu hatırlatmak için düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunduğu etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Yatağan Belediyesi’nin engelli bireylerle iç içe olduğunu ve onlar için pozitif ayrımcılıktan ödün vermediğinin altını çizdi.

Yatağan’ın bir bütün olduğunu kaydeden Toksöz, bu bütünlüğün güçlenmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, “Özel kardeşlerimizin güzel aileleriyle sohbet edip, onlar için yapabileceklerimizi, yapılması gerekip de yapılmayanları konuşuyoruz ve ‘Engelsiz Yatağan’ için çalışacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Toksöz, “özel insanlarla” yapılan programda kendilerini yalnız bırakmayan protokol üyelerine ve desteklerinden dolayı ilçede faaliyet gösteren iki özel eğitim merkezinin yönetici ve eğiticilerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Toksöz ve eşi, “özel insanlarla” birlikte doyasıya eğlendi. Birlikte oyunların oynandığı programda, renkli görüntüler oluştu.

Etkinliğin ardından protokol üyeleri, Batuhan Bozdağlıoğlu’nun kafesinde düzenlediği Engelliler Günü etkinliğine katıldılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.