Bodrum Gündem

3 günde 200 kamyon balçık temizlendi

3 günde 200 kamyon balçık temizlendi
07.12.2021
0
A+
A-

İçmeler’de cumartesi gecesi meydana gelen selin izlerini silmek için gece gündüz çalışan Marmaris Belediyesi ekipleri bugüne kadar yaklaşık 200 kamyon balçık topladı. 3 günde yaklaşık 150 ton atık toplayan ekipler 7/24 esasıyla çalışmaya devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber

Metrekareye 145 kilogram yağışın düştüğü Marmaris’te yağışla birlikte teyakkuza geçen ekipler sel sularının en çok etkilediği İçmeler’deki çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Evleri su basan vatandaşlara yardımcı olan ekipler bir yandan da çamur içinde kalan yolları temizliyor. Bu güne kadar yaklaşık 200 kamyon balçık temizleyen ekipler, ağaç parçaları, ev eşyaları gibi malzemelerden oluşan yaklaşık 150 ton atık topladı.

Kıyafet Yardımı Yapılıyor

Öte yandan İçmeler Kültür ve Sanatevi’nde oluşturulan kriz merkezinde kıyafet yardımı yapılırken; gıda ve eşya yardımıyla ilgili çalışmalar da gerçekleştiriliyor. Ayrıca yine burada konuşlandırılan ikram aracında gece ve gündüz su, çay, kahve ve simit bisküvi gibi gıda ikramında bulunuluyor.

Başkan Oktay Hep Sahada

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışmaları gece gündüz demeden yerinde inceliyor.  Gününün çoğunu sahada geçiren Mehmet Oktay, ziyaretlerine devam ediyor. CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ve CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı’nın da eşlik ettiği ziyaretlerde ihtiyaçların tam olarak tespit edilip hemen giderilmesi için gerekli görüşmeler yapıldı.

Diğer Kurumlardan Destek

Selin izlerini silmek için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Belediye ekibimizin yanı sıra MUSKİ, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Jandarma, Aksaz Komutanlığı, Datça, Ula, Menteşe belediyeleri ve gönüllü vatandaşlarımızın desteği ile bölgemizi çamurdan temizlemek için 7/27 esasına göre çalışıyoruz. Hayatı en kısa sürede normale çevirmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.