Bodrum Gündem

Maltepe “İstasyon” Dergisi, Birinci Yaşını Coşkuyla Kutladı

Maltepe Belediyesi tarafından yayınlanan İstasyon adlı dergisin birinci yılı geçtiğimiz günlerde kutlandı. Bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Okurlarımızı edebiyatçılarımızla, yazarlarımızla buluşturma kararı aldık. Buluşmalarının da bir istasyonda olması gerektiğini düşünerek ‘İstasyon’ adlı bir dergi kurduk ve bu dergimizi tam bir yıldır ücretsiz bir şekilde Türkiye’nin her köşesine göndermeye çalışıyoruz” dedi. Maltepe Belediyesi’nin aylık kültür, sanat ve edebiyat yayını olan ‘İstasyon’ dergisinin birinci yılı kutlandı. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç,  çok sayıda yazar ve ilgi duyan okurlar katıldı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç: “Tam bir yıl önce pandemi koşullarını çok ağır yaşadığımız bir süreçte, okurlarımızı edebiyatçılarımızla, yazarlarımızla, düşünürlerimizle buluşturma kararı aldık. Buluşmalarının da bir istasyonda olması gerektiğini düşünerek ‘İstasyon’ adlı bir dergi kurduk ve bu dergimizi tam bir yıldır ücretsiz bir şekilde Türkiye’nin her köşesine göndermeye çalışıyoruz. 40’ın üzerinde yazarımız, düşünürümüz, karikatüristimiz, şairimiz, İstasyon Dergisi’ne yazıyorlar. Bugün de Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yazarlarımızı, okurlarımızı buluşturuyoruz. Bizim için gurur verici bir tablo. İnşallah bundan sonraki süreçte de İstasyon’da yolculuklarımız devam edecektir.” dedi.

Dergi yazarlarından Canan Aslan: “Bugün İstasyon Dergisi, birinci yaşını kutluyor. Tam bir yıldır hayatımızda. Bize çok şey kattı. Dünyaya açılan renkli bir pencere. Dünyanın anlamını onunla birlikte yeniden keşfetme yolculuğuna çıktık. Bu yolculuk bizi her istasyonda değişik yerlere götürdü, bize değişik dünyaları gösterdi. O yüzden bu yolculuktan çok memnunuz.” Diye konuştu.

İstasyon Dergisi’nin Türkiye’de yayınlanan en iyi sanat, kültür, edebiyat dergisi olduğunu söyleyen yazar Nazım Alpman : “Çok değerli yazarlar var.  Belediyenin destekliyor olması da önemli. Kamu kurumları bu tür organizasyonlara destek vermezse sanat ve kültür ortamı yeterince gelişemiyor. İstasyon Dergisini düzenli olarak okuyorum. Ayrıca İstasyon Dergisi’nde yazıyorum da …. Eskiden kâğıt basılır dağıtılmazdı. Şimdi kâğıdı var, interneti var, bir de seslisini yapmışlar ki çok olumlu!

Konuşmalar ve şiir okumalar birbirini izledi. Şiirlerini okuyanlardan Ahmet Telli, Ataol Behramoğlu ve Kubilay Erdelikara yoğun alkış aldılar! İzlencenin sonlarında yer alan Livaneli orkestrası ve solisti beğeniyle izlendi!  Düzenlenmiş olan öykü yarışmasına katılarak derece alanlara ödülleri verildi.

Bir yıllıdır yayımlanan dergilerin katılımcılara özel torba içinde sunulması,  takdire edilir bir davranıştır. Kokteyl sırasında kulağıma gelen içeriden ve dışarıdan şunları belirten düşünceler oldu. Yansıtmayı uygun ve yararlı buldum: “Olumlu, kaliteli ve ücretsiz bir dergi. Katkı sağlayanları ve özveride bulunanları kutlamak gerekir. Okuyucunun azaldığı günümüzde dergiyi sunmak bir özveridir. Ne var ki incelendiğinde; her sayıda aynı yazarlar var. Dergide okuduğunuz yazıları, yazarlar kendileri göndermemekte, kopya yapıştırma yönetimiyle olmaktadır. Her sayıda aynı yazarların yer alması değil, değişik adlara yer verilmesi ve özellikle Maltepeli yazarların da dergi sayfalarında olması elbette önemle beklenir.” Birilerini eleştirirken bu tür olumsuzluğa düşmemek, önemlidir.

Çağa yakışan bir dergi… Hazırlayanları, yazanları, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı, Başkan Yardımcısı Canan Döner’i ve Kültür Müdürü Zeynep Hayman’ı kutluyorum. Başarılarının sürmesini diliyorum.

*

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.