Bodrum Gündem

Yollar, durak yerleri, bisiklet yolları ve labranda yolu meclise taşındı

Yollar, durak yerleri, bisiklet yolları ve labranda yolu meclise taşındı
07.12.2021
0
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması için yazılı soru önergesi verdi.

Bodrum Gündem Haber

Muğla ili genelinde yolcu indirme-bindirme noktalarında vatandaşların can güvenliğinin sağlanması ve kazaların önlenmesi için karayollarının sorumluluk alanına giren karayolu üzerinde kavşak ve durak ihtiyacı olduğunu belirten Girgin vatandaşlar tarafından talep edilen durak noktalarının imal edilmesi için bir çalışma olup olmadığını sordu. Girgin şunları söyledi:

“Bodrum-Turgutreis karayolu, Yatağan-Muğla karayolu, Menteşe-Fethiye karayolu, Datça-Marmaris karayolu ve Marmaris-Menteşe karayolu, Karayolları Genel Müdürlüğü yetkisindedir. Bu noktalara Büyükşehir Belediyesinin yanaşma cepleri yapmaya yetkisi yoktur. Vatandaşlarımızın ulaşımlarının sağlanması amacıyla UKOME Genel Kurulunca kararı alınacak olan ve montaj yetkisi Büyükşehirde bulunan yolcu duraklarının montajının yapılması için gerekli olan ceplerin imal edilmesi gerekiyor.” diyen Girgin Vatandaşların can güvenliğinin sağlanması bakımından talep edilen durak noktalarının imal edilmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bu konuda çalışmanız var mı? diye sordu.

Karayolları  Bisiklet Kullanımı İçin Revize Edilmelidir…

“Karayolları yetkisi itibarıyla iller arası yollarda hizmet  vermesi gerekirken, Muğla gibi bir çok ilde karayolları sorumluluğunda bulunan yollar kent içi yol statüsünde kalmaktadır” diyen CHP’li Girgin sözlerine şöyle devam etti: “Karayollarının banketinde bisiklet kullanımına izin vermemesi, yayaların güvenli şekilde yürüyebileceği bir alan bulunmaması, kırsal bölgelerde başta traktör olmak üzere hızın yüksek olmasından dolayı yük taşımacılığına uygun olmamaktadır. Karayolları standartları otomobil dışında yolları kullanan unsurlar göz önünde bulundurularak revize edilmeli veya bu yollar ilgili yerel yönetime devredilmelidir” Girgin bu konuda bir çalışma var mıdır diye sordu.

Labranda Yol Kesitleri Ne Zaman Düzenlenecek?

Milas ilçesi Labranda yolu ağır tonajlı araçların ana güzergâhı olup, yol kesitlerinde meydana gelen daralmalar kaza riski oluşturmaktadır diyen Girgin yol en kesitlerinin düzenli hale getirileceği söylenmişti ancak şimdiye kadar bir işlem yapılmamıştır diyerek bu konuda yürütülen bir çalışma var mı diye sordu.

Girgin bu konuların takipçisi olacağını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.