Bodrum Gündem

Başkan Tokat sabit saat uygulamasına dikkat çekti

Başkan Tokat sabit saat uygulamasına dikkat çekti
09.12.2021
0
A+
A-

Dünyanın birçok ülkesinde 30 Ekim’i 31 Ekim’e bağlayan gece saatler 1 saat geriye alınarak kış saati uygulamasına geçilmesine karşın, Türkiye’de 2016 yılında yürürlüğe giren kararla sabit saat uygulaması devam etti. Başkan Tokat, sabit saat uygulamasına dikkat çekti.

Bodrum Gündem Haber

Dünyanın birçok ülkesinde 30 Ekim’i 31 Ekim’e bağlayan gece saatler 1 saat geriye alındı ve kış saati uygulamasına geçildi. Fakat Türkiye’de 2016 yılında yürürlüğe giren kararla sabit saat uygulamasına geçilmesi sebebiyle saatlerde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Tasarruf nedeniyle geçilen uygulama sonrası özellikle çocukların sabahın karanlığında okula gitmek zorunda kalması sosyal medyada tepki çekerken; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat konuya dikkat çekmek için bugün sabah saatlerinde sokaktaydı. Atatürk İlkokulu önünde sosyal medya hesaplarından bir canlı yayın gerçekleştiren Başkan Tokat, çocukların sabahın köründe okula gitmesinin kabul edilemez olduğu ifade etti.

Sabit Saat Uygulaması Gözden Geçirilmeli…

Atatürk İlkokulu önünde konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Sabah saatlerinde 7’den itibaren Milas’ta hayat başlıyor. Şu an Atatürk İlkokulu önündeyiz ve saatlerimiz 07.30’u gösterirken çocuklarımız bu zifiri karanlıkta ve yağışlı havada okula gelmek zorunda kalıyor. Şunu ifade etmek isterim ki; bu sabit saat uygulaması kesinlikle bir kez daha gözden geçirilmeli. Hem bir tasarruf sağlamadığı kanaatindeyim hem de başta çocuklar, öğrenciler okullarına gitmek, insanlar işe gitmeye çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

İnsanların Biyolojik Bir Ritmi Var…

İnsanların biyolojik bir ritmi olduğunu söyleyen Başkan Tokat, “İnsanların biyolojik bir ritmi var ve hayatın da bu ritme göre ayarlanması gerekiyor. Bu saatte, bu karanlıkta bu çocukları yollara dökmenin, bu insanları sokaklara dökmenin hiç kimseye hiçbir faydası yok. Merkezi idaremizi tekrar bu sabit saat uygulamasını değerlendirip, buna bir son vermeye davet ediyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.