Bodrum Gündem

Girgin küçük esnafın e-ticaretten kaynaklı mağduriyeyi meclise taşıdı

Girgin küçük esnafın e-ticaretten kaynaklı mağduriyeyi meclise taşıdı
13.12.2021
0
A+
A-

TBMM Genel Kurulu’nda 2022 yılı bütçe görüşmelerinde yerinden söz alarak Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a seslenen Girgin küçük esnafa e-ticaret için destek verilmesini, BAĞ-KUR primlerinin artırılmamasını ve primini düzenli ödeyen esnafa sağlanan yüzde 5’lik indirimin yüzde 10’a çıkarılmasını istedi.

Bodrum Gündem Haber

Genel Kurulda yaptığı konuşmada “E-Ticaretin toplam perakende ticaretteki payı 2015 yılında yüzde 2 iken bu oran pandemi süreciyle beraber yüzde 20’ye yaklaşarak 300 milyar TL büyüklüğünde bir hacme ulaştı” diyen Girgin, “Buna karşın, geleneksel yöntemlerle ticaret yapan esnaf ve sanatkârlar bu dönüşümden yeterince pay alamamıştır” dedi.

Zincir Mağazalar Ve Avm’ler Küçük Esnafı Bitirme Noktasına Getirdi.

CHP Muğla Milletvekili plan ve bütçe komisyon üyesi Süleyman Girgin şöyle devam etti:

Küçük esnaf ve sanatkârlar, zincir marketler, AVM’ler derken şimdi de e-ticaret yapanlara karşı rekabette geri kalarak devlet desteği olmadan ayakta kalamayacak noktaya gelmiştir. Ticaret Bakanlığı olarak esnaf ve sanatkârlar için e-ticarete yönelik çalışmalar yapılmakta mıdır? Bu konuda çalışma başlatılmışsa ne zaman tamamlanacaktır?

Esnaf ve sanatkâra e-ticarete dönüşüm sürecinde bilgisayar, internet ve benzeri teknolojik donanım için bir planlama var mıdır?

İndirim Yüzde 10’a çıkarılsın, Primler Artırılmasın

Girgin sözlerini şu soruları sorarak tamamladı: Düzenli ödeme yapan BAĞ-KUR’lular için yüzde 5 olan indirimin yüzde 10’a çıkarılması için ve 2022 yılı için BAĞ-KUR primlerinin artırılmaması için çalışma var mı?

Takipçisi Olacağız

Genel Kurulda sorulara cevap veren Ticaret Bakanı Mehmet Muş “321 bin firmanın e-ticaret platformlarında faaliyet göstermekte olduğunu ve bu yılın ilk 6 ayında 160 Milyar lira ticaret gerçekleşti diyerek bu konu hakkında bütçe sonrasında biz çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız” dedi.

CHP’li Girgin ekonominin bel kemiği olan esnaflarımızın mağdur olmaması için her platformda onların sesi, kulağı ve bu konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.