Bodrum Gündem

Onlar ki devlet malını har vurup harman savururlar

Onlar ki devlet malını har vurup harman savururlar
13.12.2021
0
A+
A-

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakara Suresi ile açlık ve korku söylemlerine sert yanıt verdi.

Bodrum Gündem Haber
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 16. Konferansı’ndaki konuşmasına Bakara Suresi 155’inci ayetini okuyarak başladı. Erdoğan, “Muhakkak ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle deneriz. Sabredenleri müjdele!” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın sözlerine yanıt CHP’li Zeybek’ten geldi. Zeybek şunları söyledi:
Ayetler Sureler Hep Mi Garibana, Fukaraya?
“AKP’nin başındaki zat ülkeyi batırırken, dini kullanmaya devam ediyor. Bir eli yağda bir eli balda olan saraydaki şahıs ve şürekâsı çifter çifter maaşlarla zenginliğine zenginlik katarken, beyefendi Kuran’dan ayetlerle halkı açlık ve korku ile terbiye etmeye çalışıyor. Bakara suresi bu halk için geçerli de bin küsur odalı sarayda yaşayan sen ve şürekâların için geçerli değil mi? Ayetler, sureler hep mi garibana, fukaraya?”
Sen ve Senin Gibiler İçin De Bir Sure Var!
“Ezelden bu yana dini kullanarak siyaset yapan AKP’nin başındaki şahıs için de bir sure var. Maun suresi. İyi dinle Erdoğan! Bu sure sen ve senin gibi devleti, adaleti kendi mülkü sananlar için. “Onlar ki yetimi itip kakıp yoksulu doyurmazlar. Vay o namaz kılanların haline ki kıldıkları namazlarda gafildirler. Gösteriş yapmak için kılarlar. Ve onlar ki devlet malını har vurup harman savururlar.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.