Bodrum Gündem

İhracatının ve verginin şampiyonu matematiğin şampiyonlarını ödüllendirdi

İhracatının ve verginin şampiyonu matematiğin şampiyonlarını ödüllendirdi
14.12.2021
0
A+
A-

Yıllardır Milas’ta balık üretiminin, ihracatının ve verginin şampiyonu olan Milaslı işadamı Halil Gümüşel, Kanguru Matematik Yarışmasının Türkiye ayağının şampiyonu olan Ege Keskin ile dördüncüsü olan İsmail Nil Çivi adlı Milaslı öğrencileri ödüllendirdi.

Bodrum Gündem Haber

Yarışmalarla, sınavlarla öğrencilerin ilgisini matematiğe çekebilmek, matematiği sevdirmek ve bu alanda yetenekli öğrencileri daha da motive ederek becerilerini geliştirmek amacıyla Fransa merkezli “Kangourou Sans Frontieres” Derneği tarafından 1991’den bu yana her yıl 90’dan fazla ülkede düzenlenmekte olan ve 7- 18 yaş aralığındaki 7 milyon dolayında öğrencinin katıldığı matematik yarışmalarının Türkiye kısmında birinci ve dördüncü olan iki Milaslı öğrenciyi Milaslı işadamı Halil Gümüşel para ödülü ile ödüllendirdi.

Türkiye’nin en büyük kültür balığı üretim ve ihracat firmalarından birisi olan Gümüşdoğa’nın Yönetim Kurulu Başkanı olan Halil Gümüşel, kendisinin de çocukluğundan beri matematiğe karşı ilgisinin olduğunu ve 1972 / 1973 yıllarındaki üniversite öğrencisi iken Ankara’da, Büyük Dersane’de matematik dersi verdiğini belirterek “Gazetelerde Kanguru Matematik yarışmasının Türkiye ayağında Milaslı bir öğrencimizin birinci, bir diğer öğrencimizin dördüncü olduğunu okuyunca çok mutlu oldum ve öğrencilerimizi ödüllendirmek istedim. Her iki öğrencimizin babalarıyla konuştum, olumlu karşıladılar. Böylece iki Milaslı öğrencimizi para ödülü ödüllendirdim. Türkiye birincisi olan Ege Keskin  ile Türkiye dördüncüsü olan İsmail Nil Çivi adlı öğrencilerimizi, ailelerini, ve öğretmenlerini bu güzel başarıları için kutlarım. Dilerim başarıları devamlı olur ve Milas’tan daha pek çok öğrencimiz bu başarıyı gösterir” dedi.

Kanguru Matematik Yarışmasında Türkiye genelinden 3 bin 150 okulun, Muğla’dan ise 1156 okulun katıldığı yarışmada toplam 14 bin 545 öğrenci arasında Türkiye birincisi olan 5’inci sınıf öğrencisi Ege Keskin ile dördüncüsü olan Milas Bilim Sanat Merkezi öğrencisi İsmail Nil Çivi’yi para ödülüyle ödüllendiren Milaslı işadamı Halil Gümüşel  ADD kanalıyla her yıl10 üniversite öğrencisine de burs veriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.