Bodrum Gündem

İşitme kaybıyla mücadelede cochlear vakfı ve malala fonu iş birliği

İşitme kaybıyla mücadelede cochlear vakfı ve malala fonu iş birliği
14.12.2021
0
A+
A-

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünya çapında 34 milyon çocuk işitme kaybı yaşıyor. Cochlear Vakfı, işitme kaybı farkındalığını artırmak ve işitme kaybının eğitimin önünde bir engel olmasını ortadan kaldırmak için Malala Fonu ile küresel bir ortaklık başlatıyor.

Bodrum Gündem Haber

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, dünya çapında 34 milyon çocuk, işitme kaybı yaşıyor. İşitme sağlığına yönelik farkındalık çalışmaları yürüten, kâr amacı gütmeyen Cochlear Vakfı ile Malala Fonu, işitme kaybı olan milyonlarca çocuk ve gencin kaliteli bir eğitime erişmesinin önündeki engellere dikkat çekmek üzere iş birliği yaptı.

İş birliğine ilişkin açıklama yapan Cochlear Genel Müdürü Gül Erden, “İşitme sağlığı hizmetleri ve desteğine erken erişim, kaliteli eğitime eşit erişim olmadan işitme kayıplı çocuklar ve gençler maalesef gerçek potansiyellerini gösteremeyebiliyorlar. Karşılaştığımız vakalardan edindiğimiz deneyimlere göre şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki işitme kaybına erken müdahele edilen bazı çocuklarımız yüksek akademik başarı gösteriyor. Öyle ki başarılarını gururla izlediğimiz, sınavlarda dereceye giren gençlerimiz var. Bu deneyimden yola çıkarak dünyada ve Türkiye’de işitme kaybına yönelik erken teşhis ve tedavinin önemi, işitme engellilere eğitimde eşit imkânlar sağlanması konularında farkındalık çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi.

Dünyanın en genç Nobel Barış Ödülü sahibi, Birleşmiş Milletler Barış Elçisi ve Malala Fonu Kurucu Ortağı Malala Yousafzai, Dünya Sağlık Örgütü’nün Mart 2021’de yayınladığı ilk “Dünya İşitme Raporu” için kişisel önsözde, toplumları ve hükümetleri, yaşam boyunca işitme sağlığına öncelik vermeye çağırdı. Malala, önsözünde, “Sağlık hizmetlerine, rehabilitasyona ve teknolojiye erişimle birlikte, işitme kaybı olan kişiler eğitime, istihdama ve içinde bulundukları topluma eşit şekilde katılabilirler” diye belirtti.

Malala Yousafzai şöyle devam etti: “Umudum, tüm kız çocuklarının eşit fırsatlara sahip olması ve her kız çocuğunun ücretsiz, güvenli ve kaliteli bir eğitime erişiminin olduğu bir dünyayı sağlamamız. İşitme kaybının eğitimin önünde bir engel olması gerekmiyor!”

“Her şeyi başarın!” programına davet

Cochlear Vakfı ve Malala Fonu, işitme kaybı olan çocukları ve gençleri, “Her şeyi başarın!” sloganıyla başlatılan farkındalık programının bir parçası olarak kişisel başarı hikayelerini paylaşmaya davet ediyor. Bu yeni program, işitme kaybı olan çocukların ve gençlerin yaşadığı zorlu deneyimleri vurgulayacak, bunu kamuoyuyla paylaşacak. Aynı zamanda eğitimde eşit haklara dikkat çekecek, işitme tedavisi ve desteğine erken erişimi teşvik edecek.

İşitme kayıplı çocuk ve gençlerin “Her şeyi başarın!” programına nasıl hikaye göndereceği hakkında daha fazla bilgi için www.cochlearfoundation.org sayfası ziyaret edilebilir. (BDS)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.