Bodrum Gündem

Klasik tasarımı özleyen fotoğraf meraklıları için Nikon Z FC

Klasik tasarımı özleyen fotoğraf meraklıları için Nikon Z FC
14.12.2021
0
A+
A-

Klasik tasarıma saygı duruşunda bulunan Nikon FC, zamansız tasarımı görüntü teknolojisiyle geleceğe taşıdı.

Bodrum Gündem Haber

Klasik bir Nikon fotoğraf makinesi olan Nikon FM2’den ilham alınarak tasarlanan Nikon Z fc, ikonik tasarımıyla fark yaratırken bugünün teknolojisiyle kusursuz görüntülerin kaydedilmesini sağlıyor.

Bugünün Yaratıcı Gücü Özgün Tasarımıyla Anılara Eşlik Ediyor

80’lerin başındaki popüler Nikon FM2 fotoğraf makinesinden ilham alınarak tasarlanan Nikon’un ikonik aynasız fotoğraf makinesi Z fc, retro tarzıyla havalı bir aksesuar olurken bugünün teknolojisiyle fotoğraf çekiyor. Siyah dokulu gövdesi, çerçevesinin gümüş metali üzerindeki ince noktalar ve özel üretim NIKKOR Z serisi objektifi ile özel bir tasarıma sahip olan Nikon Z fc, iyileştirilmiş hassasiyetle çalışan mekanizmaları sayesinde bütün tıklamaların hissedilmesini sağlıyor. 80’lerden çıkmış gibi görünen Nikon Z fc’nin sağlam magnezyum alaşımlı kasası bugüne hazır olmasını sağlıyor. Her yönden sağlam olan gövde, hafif ve taşıması kolay olması sayesinde yanında taşıyan herkese eşsiz bir stil katıyor. Sağlamlık ve hafifliğin optimum dengesi sağlanarak tasarlanan Z fc, ilhamın götürdüğü her yere taşımak için ideal.

Her Işıkta Doğru Çekim Yapmak, Gerçek Ayrıntılarla İkonik Anlar Yaratmak Artık Daha Keyifli

Geniş ISO aralığı ve düşük ışıkta AF işlevi ile güneş battığında da çekime devam edebilmeyi sağlayan Nikon Z fc ile en güzel fotoğrafları yakalamak için doğru anı beklemeye gerek kalmadan çekim yapılabiliyor. Yüksek çözünürlüklü sensörü ve 100–51.200 ISO aralığındaki geniş otomatik ışık duyarlılığı aralığı sayesinde Nikon Z fc, hem gündüz hem de gece olağanüstü keskinlik, ayrıntı ve netlik sağlıyor. Akıcı ve hızlı otomatik netleme sistemi, 11 kare/sn’ye varan hızda çekim yapmaya olanak tanırken, aksiyon ne kadar kısa süreli olursa olsun çekimi yapabilmek mümkün hale geliyor. Nikon Z fc ile 20 farklı Creative Picture Control özelliğini kullanarak tümü gerçek zamanlı olarak görülebilen efektler kullanılabiliyor. Fotoğraf için doğru efekti bulduktan sonra yapılması gereken tek işlem ise yoğunluğu görüş açısına göre ayarlamak.

Hikayeler Artık Daha Özgün, Açılar Artık Daha Şaşırtıcı

Nİkon ikonik aynasız fotoğraf makinesi Z fc ile yüksek deklanşör hızı sayesinde engeller aşılmaya devam ediyor. Değişken açılı ekrana sahip ilk Nikon Z serisi fotoğraf makinesi olan Z fc, nefes kesen video çekimleri sunuyor. Nikon Z fc ile 30 p hızında 4K/UHD videolar kaydedebilirken, Full HD ağır çekim özelliğini kullanarak sıradan anları muhteşem anlara dönüştürülebiliyor. Ayrıca, film çekimi yaparken fotoğraf kareleri yakalanabiliyor ve fotoğraf makinesinde çarpıcı 4K zaman aralıklı çekim dizileri oluşturulabiliyor. Yüksek çözünürlüklü değişken açılı dokunmatik ekranı, istenen açıda çekim yapmayı kolaylaştırıyor. Ekran öne çevrildiğinde Nikon Z fc, otomatik olarak selfie portre moduna giriyor ve hem film hem de selfie çekimleri için vazgeçilmez araç oluyor. Harika görünmeyi hak eden harika içerikler için Nikon Z fc, yüksek keskinlik ve etkileyici alan derinliği sağlıyor. Snapbridge uygulaması sayesinde, uygulamaya bir kez bağlandıktan sonra çekilen her fotoğraf anında akıllı telefona aktarılabiliyor, Nikon Z fc ile kaliteli fotoğraflar her an paylaşılmaya hazır hale geliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.