Bodrum Gündem

Küresel Gazeteciler Konseyi’nden Gelecek Partisine anlamlı ziyaret

Küresel Gazeteciler Konseyi’nden Gelecek Partisine anlamlı ziyaret
14.12.2021
0
A+
A-

Döviz kurundaki olağan dışı artış sonrası yazılı medya ve uydu kanalları başta olmak üzere tüm sektörün yaşadığı sıkıntıları anlatmak ve destek istemek amacıyla Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) siyasi partilerin Genel Başkan veya Genel Başkan yardımcıları düzeyinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Bodrum Gündem Haber

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim başkanlığında, Mali Başkan Adnan Yüce ve Yaygın Medya Meclis Başkan Vekili Mehmet Çatakçı ile Meclis üyeleri Erdem Noyan, Harun Göksel, Seda Demir, Adnan Fişenk ve Muhammet Oluklu’dan oluşan KGK heyeti, Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ’ı ziyaret etti.

Ziyarette medya sektörü ve gazetecilerin yaşadığı sosyo-ekonomik sıkıntıları dile getiren Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Anadolu’da resmi ilan yayınlama hakkına sahip 900 civarı gazetenin artan maliyetler karşısında zor durumda olduğunu belirtti.

Kâğıt başta olmak üzere baskı maliyetlerinin dolar bazında yükselerek, son bir yılda 2-3 kat arttığına dikkat çeken Dim, “Devletin desteği olmazsa yerel gazetelerin pek çoğu kapısına kilit vurmak zorunda kalacak” diye konuşan Dim, uydudan yayın yapan yerel televizyonların da uydu kiralarındaki kur farkı nedeniyle uydu yayınlarına son vermeye hazırlandıklarının altını çizdi ve bu sorunun çözümü için destek talebinde bulundu. Yerel radyoların da müzik yayınlarından kaynaklanan telif bedellerini ödemekte zorlandığını ifade ederek, “Bu konuda yeni bir yasal düzenleme yapılması gerekiyor” dedi. Ayrıca, medya kuruluşlarının acil eylem planı içinde bir destek programı içine alınması gerektiğine vurgu yapan Dim, “Yıllardır çıkarılamayan internet medyası yasasından doğan boşluk da sektörü tehdit ediyor” dedi.

Sorunları içtenlikle dinleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, KGK heyetinin ilettiği sorunların çözümü için gerekli desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.