Bodrum Gündem

Asgari ücret ne kadar oldu?

Asgari ücret ne kadar oldu?

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret 2022 belli oldu. 2022 yılı için asgari ücret net 4bin 250 lira oldu.

Bodrum Gündem Haber

2022 yılında uygulanacak asgari ücret belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı için asgari ücretin 4 bin 250 lira olduğunu açıkladı.

Asgari ücret net 4 bin 250 lira oldu…

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022’de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dördüncü ve son toplantısını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameraların karşısına geçti. Buna göre 1 Ocak 2022’den itibaren geçerli olacak asgari ücret, bekar ve çocuksuz olanlar için 4 bin 250 lira oldu.

Komisyon asgari ücretin 4 bin lira üzerinde olması yönünde görüş bildirdiğini, bu son 50 yılın en yüksek artış oranı olduğunu ve bu artış yüzde 50 seviyesinde gerçekleştiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Bu artışla çalışanlarımızı fiyat artışları karşısında ezdirmeme kararlılığımızı ortaya koyduğumuza inanıyorum. Asgari ücretten gelir ve damga vergisini kaldırıyoruz. Böylece işveren kesimini 450 TL ilave yükten kurtarmış oluyoruz.” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret açıklamasından önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin söz aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Uzun zamandır merak edilen asgari ücretle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Kararımızı verdik. Biz de bu süreçte özellikle komisyondaki katkılarıyla işveren sendikalarımıza işçi sendikalarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol “Devletimiz en iyisini yapabilmek için çalışıyor. Bizim bakış açımız da çok net. Çalışan olmadan işveren olmaz” dedi.

Türk-İş adına konuşan Pevrul Kavlak ise “Zorlu ve iyi bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Yaptığımız çalışmanın emekçileri tatmin edeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.