Bodrum Gündem

Okulları da siyasete alet etmenize izin vermeyeceğiz

Okulları da siyasete alet etmenize izin vermeyeceğiz

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu Muğla’da çocukların derslerinden çıkarılarak ders saatinde Mevlid-i Nebi etkinliklerine götürülmesine sert tepki gösterdi.

Bodrum Gündem Haber

Eğitim sistemini sürekli değiştiren AKP zihniyetinin derslerinden çocukları çıkararak Mevlid-i Nebi etkinliklerine götürmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu siyasetin okullardan elini çekmesi gerektiğini belirtti.

Zeybekoğlu’nun yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Sabah çocuklarını okula bırakan aileler akşam saatlerinde öğreniyorlar ki çocukları derslerinden çıkarılmış ve bir etkinliğe götürülmüş. Kurumlara olan güvenin yerlerde olduğu günümüzde AKP zihniyeti yine bildiğini okuyarak bu tür olaylara zemin hazırlamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından tüm okullara gönderilen yazı ile ilköğretim ve ortaöğretim okullarında Mevlid-i Nebi eski adıyla Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenlenmesi talimatı vermiş. İçerik ve uygulanış olarak tartışmaya açık bu tür etkinliklerin özellikle dini söylemleri siyasetine alet etmeyi marifet sayan bir iktidarın güdümündeki kurumlar tarafından okullara dayatılması, öğrencilerin derslerinden çıkarılarak bu toplantılara götürülmesi kabul edilemez.

AKP iktidarını ve güdümündeki kurumları uyarıyoruz. Camileri siyasetinize alet ettiğiniz yetmiyormuş gibi okulları da siyasetinize alet etmenize izin vermeyeceğiz. Sizlerin hatalarınızdan ders almadığınızı da biliyoruz. Okullardan, pırıl pırıl öğrencilerimizden elinizi çekin. Fikri, vicdanı, irfanı hür nesillerin yetişmesinin önüne geçemeyeceksiniz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.