Bodrum Gündem

TKP’den 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü açıklaması

TKP’den 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü açıklaması

Türkiye Komünist Partisi 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

Açıklama Parti’nin sitesinde Türkçe, Arapça ve Farsça olarak yer aldı.

“18 Aralık Dünya Göçmenler Günü’nde yoksulluğa ve pahalılığa karşı ayağa kalkma çağrımızı göçmen emekçilerle birlikte emperyalist işgallere, savaşlara, zorbalığa karşı yineliyoruz.” denilen açıklamanın tamamı şöyle:

“Bugün 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü.

Emperyalist savaşlar, doğal afetler, kapitalizmin yarattığı tahribatlar nedeniyle yollara düşenlerin, gurbette ekmek ve umut arayanların, kimisi kilometrelerce mesafeyi ayakları ile aşındıran, kimisi denizaşırı yolcuklarla kendini karanlık sulara bırakanların günü…

Dünya Göçmenler Günü, göçmenlerin onları “misafir” edenler tarafından ucuz emek gücü olarak kullanıldığı, milliyetçi/şoven söylemlere maruz bırakıldığı, devletlerarası pazarlık unsuru haline getirildiği, sınırlarda insanlık dışı duvarlara yüzünü çarptığı günlerden sadece biri.

Yine böyle bir günde göçmenlerin güvencesiz ve tehdit altında tutulması, yaşam seviyesini daha aşağıya çekiyor, emekçileri bölüyor, patronlara tepkiyi bastırıyor, kriz karşısında sahte düşmanlar yaratıyor.

Oysa bugün, “bu ülkede yaşanmaz” diye kaçmak isteyenler ile aynı duyguyla buraya kaçıp gelmiş olanların ayaklarını bastıkları toprağa sahip çıkmaları gereken bir gün. Kol kola kurtuluşu arayacakları bir gün.

Türkiye Komünist Partisi, yoksulluğa ve pahalılığa karşı ayağa kalkma çağrısını göçmen emekçilerle birlikte emperyalist işgallere, savaşlara, zorbalığa karşı yineliyor. Sömürüyü gizleyen ikiyüzlü kardeşlik söylemlerine ve milliyetçi düşmanlıklara izin vermemek için emekçi dayanışmasına çağırıyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.