Bodrum Gündem

Taşeron işçi haykırıyor; ne umduk ne bulduk

Taşeron işçi haykırıyor; ne umduk ne bulduk

TBMM Genel Kurulunda 2022 Bütçe görüşmeleri sırasında söz alan CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin Kamuda taşeron işçi olarak çalışan Karayolları, PTT gibi kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verilmediğini söyledi. 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle taşeron işçilerin bir bölümüne sözde kadro verildiğini, binlerce işçinin ise hizmet alım sözleşmesi gerekçesiyle kadro dışı kaldığını söyleyerek “amasız fakatsız kamuda çalışan tüm işçilere kadro verilecek” şeklindeki sözlerin tutulmasını istedi.

Bodrum Gündem Haber

Havayolları, Demiryolları, Tarım, Orman, Milli Eğitimdeki Taşeron İşçiler Görmezden Gelindi…

“Kamudaki tüm taşeron işçilerin kadroya alınacağı açıklandı ama halen on binlerce işçi taşeron olarak çalışmaktadır” diyen Girgin Belediyelerle iş yapan taşeron işçiler belediye şirketine alındı ancak özlük haklarının sınırlı tutuldu. Karayollarında 14 bin, PTT’de 17 bin işçinin taşeronda kaldığını söyleyen Girgin “Hava yolları, Demir yolları, Tarım, Orman, Milli eğitimdeki taşeron işçiler görmezden gelindi” dedi.

Yüzde 70 Ayrım ve Ceza Gibi Uygulandı…

Taşeron firmanın belediyeler ile olan hukuki ilişkisinden işçinin sorumlu olmamasına rağmen tüm işçilerin kadroya alınmaları gerekirken iktidarın ayrım yapması sonucu hizmet alım sözleşmeleri işçilerin aleyhine oldu diyen Girgin İktidar adına Genel Kurul’da bulunan Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a işçilerin tümüne kadro hakkı verilmesi için bir çalışmanız var mı diye sordu.

4/B İçinde Çakma 4/C Oluşturuldu

CHP’li Girgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özelleştirme mağduru sözleşmeli 657/4B çalışanları mevcut 657/4B çalışanları ile aynı haklara sahip olmak istiyorlar. Ek ödeme %20 değil mevcut 4B ile aynı olmasını, Statü, Ünvan, Emeklilik gibi konularda da aynı haklara sahip olmak istiyorlar. 4/C’den 4/B’ye geçen Özelleştirme çalışanları tam 4/B haklarına sahip olamamış ve 4/B içinde 4/C yaratılmıştır, 4B özelleştirme çalışanları tam 4B haklarına sahip olmadır.”

Girgin Bakana, yapılan haksızlığı ve mağduriyeti gidermek için bir çalışmanız var mı diye sordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.