Bodrum Gündem

Jandarmadan dolandırıcılık uyarısı

Jandarmadan dolandırıcılık uyarısı
22.12.2021
0
A+
A-

Son zamanlarda Muğla’da internet üzerinden otel rezervasyonu, araç-villa-ev kiralama vb. şekilde nitelikli dolandırıcılık olaylarının artması üzerine Muğla İl jandarma Komutanlığı tarafından bilgilendirme mesajı yayınlandı.

Bodrum Gündem Haber

Son zamanlarda Muğla İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında internet üzerinden otel rezervasyonu, araç-villa-ev kiralama vb. şekilde Nitelikli Dolandırıcılık olayları meydana geldi.

Bu olaylar genel olarak; aranan otel ya da araç kiralama şirketlerinin isimleri arama motoruna girildiğinde; dolandırıcılar tarafından yüksek reklam bedeli ödenerek,  sahte web sitesinin üst sıralarda gösterilmesi sonucu meydana geldiği tespit edildi.

Bu kapsamda Jandarma Komutanlığı bünyesinde hizmet veren Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü birimi tarafından Muğla’da ikamet eden vatandaşların bilinçlenmesi ve herhangi bir dolandırıcılık olayı ile karşı karşıya gelmemeleri adına bilgilendirme mesajı gönderildi.

Mesajda “İnternet üzerinden otel rezervasyonu, araç-villa-ev kiralama, yetkili servis vb. aramalar yaptığınızda, arama sonuçlarında reklam yöntemi ile en üst sıralarda çıkan web sitelerini hemen tıklamayınız, aradığınız şirketin web adresinden emin olunuz, dolandırıcıların tuzağına düşmeyiniz. Jandarma 7/24 vatandaşımızın hizmetindedir.” İfadeleri yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.