Bodrum Gündem

Muğla zeytinyağı kalite yarışması için başvurular başladı

Muğla zeytinyağı kalite yarışması için başvurular başladı
22.12.2021
0
A+
A-

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü yapılacak olan Muğla İli Zeytinyağı Kalite Yarışmasına başvurular başladı. Başvurular 21 Ocak 2022 tarihinde sona erecek.

Bodrum Gündem Haber

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün “Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu Projesi” kapsamında Muğla S. Koçman Üniversitesi, Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü ve Zeytindostu Derneği ile işbirliği yaparak düzenlediği “Zeytinyağı Kalite Yarışması” için başvurular başladı. 20 Aralık tarihinde başlayan başvurular 21 Ocak 2022 tarihinde sona erecek.

Yarışmaya katılmak isteyen zeytinyağı üreticilerinin tescilli marka sahibi olmaları, ürünlerinin piyasada fiilen satılıyor olması, Bakanlıkça verilmiş “İşletme Kayıt Belgesi”ne sahip olmaları veya bu izne sahip bir işletmede fason üretim yaptıran ya da ihraç eden üretici olmaları, yağhaneci, tüccar, sanayici, firma veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde çiftçi kayıt sistemine girmiş ve en az 3 dekar zeytinliğe sahip olmaları gerekiyor. Yarışmaya katılacak zeytinyağlarının Muğla bölgesi içindeki zeytinliklerden elde edilmiş olması gerekirken zeytin türü konusunda bir kısıtlama bulunmuyor. Her katılımcının bir örnek zeytinyağı ile başvurabileceği yarışmada duyusal ve kimyasal analizde 85 – 100 puan alan zeytinyağları altın madalya, 70 – 84 puan alanlar gümüş madalya, 55 – 69 puan alanlar da bronz madalya ile ödüllendirilecekler.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Reşit Özer Muğla ilinde en çok zeytin ağacının ve en çok zeytinyağı üretiminin Milas’ta olduğunu dikkat çekerek Milaslı zeytinyağı üreticilerini yarışmaya katılmaya davet etti. Reşit Özer “AB coğrafi işaretine sahip Milas zeytinyağını yarışmada en iyi şekilde temsil etmek için üreticilerimizi bu yarışmaya katılmaya davet ediyoruz. Türkiye içinde veya uluslararası düzeyde pek çok ödüller kazanan Milas zeytinyağının bu yıl da Muğla’da en çok ödül kazanan zeytinyağı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.