Bodrum Gündem

Kadınlar için ‘Türkiye’nin Harika İş Yerleri Listesi’ açıklandı

Kadınlar için ‘Türkiye’nin Harika İş Yerleri Listesi’ açıklandı

Kurum kültürü içerisindeki çalışan deneyimini ölçümleme imkanı sunan ve 30 yıllık araştırma verilerine dayanan çalışan deneyimi platformu olan Great Place to Work®, Kadınlar için Türkiye’nin Harika İş Yerleri Listesini açıkladı.

Bodrum Gündem Haber

‘Harika İş Yerleri’ sertifikası almaya hak kazanan 91 şirket arasından Best Workplaces for Women Turkey 2021 listesine 21 şirket girdi. Çalışma kapsamında 2021 yılında bin 500’ün üzerinde kadın çalışan tarafından yapılan değerlendirmeler analiz edilerek Türkiye’de kadınlar için harika iş yerleri belirlendi. PEAKUP, “Best Workplace for Women” ödülünü almaya hak kazandı.

LİSTEDE ÖNE ÇIKANLAR…

Listedeki 21 firmanın kadın çalışanlarının yüzde 84’ü, yöneticilerin çalışanlarını işi veya çalışma ortamını etkileyen kararlarda konuya dahil ettiklerini söylüyor. Yüzde 82’si, “mesleki açıdan ilerlemelerini sağlayacak eğitim ve gelişim olanakları verildiğini” düşünüyor. Yüzde 96’sı, organizasyonlarında “çalışanlara, cinsiyetlerine bakılmaksızın adil davranıldığını” belirtiyor. Yüzde 85’i “Ben burada ‘kendim’ olabiliyorum ve rol yapmama gerek yok” diye düşünüyor. Yüzde 85’i duygusal ve psikolojik olarak sağlıklı bir iş ortamları olduğunu belirtiyor. Yüzde 83’ü, çalışanların iş ve özel hayatlarını dengede tutabilmek için teşvik edildiklerini vurguluyor. Yüzde 95’i, gerekli olduğunu düşündüğünde işten izin alabildiklerinin altını çiziyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.