Bodrum Gündem

Türk Kızılay ekipleri karlı yolları aşarak ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor

Türk Kızılay ekipleri karlı yolları aşarak ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor

Muğla’nın yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışının etkili olduğu kırsal mahallelerdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmak için zor şartlarda görev yapan Türk Kızılay ekipleri, gönüllülük esasıyla hizmet veriyor.

Bodrum Gündem Haber

Türk Kızılay Menteşe Şube Başkanı Kenan Gürbüz: “Yaklaşık bin rakımlı bölgede, 30 santimetreyi aşan kar nedeniyle evlere ulaşmakta ciddi anlamda zorluk yaşadık. Kızılay tüm bu zorluklara rağmen iyilik yolculuğundan asla vazgeçmeyecek” dedi.

Muğla’nın yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışının etkili olduğu kırsal mahallelerdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmak için zor şartlarda görev yapan Türk Kızılay ekipleri, gönüllülük esasıyla hizmet veriyor.

Kızılay ekipleri, kar yağışı ve olumsuz hava koşullarından etkilenen yolları aşarak kırsal mahallelere ulaşıyor.

Ekipteki gönüllüler, kar, kış demeden ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırabilmek için mücadele ediyor.

İlçeye bağlı kırsal Günlüce Mahallesinde, kar ve buzlanma nedeniyle yolda kalan ekipler, yaklaşık 40 dakikalık mücadele ile ihtiyaç sahibi aileye ulaşabildi.

Temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım kolisini teslim eden ekipler, çocuklarla kar topu oynayıp, ikram edilen çayı içti.

Türk Kızılay Menteşe Şube Başkanı Kenan Gürbüz, Bazı bölgede kar kalınlığının yer yer 30 santimetreye ulaştığına dikkati çekerek, bununla beraber ihtiyaç sahibi vatandaşlardan yoğun olarak gıda talebi geldiğini söyledi.

“Kızılay tüm bu zorluklara rağmen iyilik yolculuğundan asla vazgeçmeyecek”

Gürbüz, şube gönüllüleri, Genç Ofis ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Fakültesi gönüllüleri ile sahada çalışma başlattıklarını belirterek, “Öncelikle belirlediğimiz 110 ihtiyaç sahibine gıda kolisi ve 500’er liralık alışveriş kartı ulaştırdık. Ayrıca gönüllülerimiz ile ayakkabı ve kıyafet gibi diğer eksikleri de tespit ediyoruz. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili de bir çalışma yapacağız. İhtiyaç sahiplerinin evlerinde engelli ya da sağlık sorunu olan kişilerin de tespitini yapıyoruz. Buradaki amacımız, yoğun kar yağışı sonrasında vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek.” diye konuştu.

Yaklaşık bin rakımlı bölgede 30 santimetreyi aşan kar nedeniyle evlere ulaşmakta ciddi anlamda zorluk yaşadıklarını ifade eden Gürbüz, Kızılay’ın tüm bu zorluklara rağmen iyilik yolculuğundan asla vazgeçmeyeceğini dile getirdi.

Gürbüz, şube olarak kar yağışına çok alışık olmadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Kar yağışı denince aklımıza genelde iç ve doğu bölgelerimiz gelir. Ama bizim ilimizde görülen kar da ciddi anlamda ulaşımı olumsuz etkiledi. Hatta Denizli-Muğla karayolu ulaşıma kapanmış, uzun kuyruklar oluşmuştu. Şube ekiplerimiz sıcak çorba ve nevale dağıtmak için sürekli teyakkuz halinde. Olası bir durumda AFAD ile birlikte hareket ediyor ve yolda kalan vatandaşlara ulaşmaya çalışıyoruz. Bugün de gördüğünüz gibi gönüllülerimiz de bu zor şartlarda yanımızdaydı.”

Hayırseverlere çağrıda bulunan Gürbüz, yeni yıl öncesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için Kızılay’a ulaşmak için destek vermelerini istedi.

– “Herkesi gönüllü olmaya davet ediyorum”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turist Rehberliği Bölümü öğrencisi Mustafa Özkurt da ilk defa Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Genç Ofis tarafından Kızılay ile birlikte yürütülen etkinliğe katıldığını ve bunun sahadaki ilk deneyimi olduğunu anlattı.

Daha önce Kızılay’ı sadece kan bağışlanan bir yer olarak bildiğini belirten Özkurt, “Ama bugün gördüm ki, ekiplerin çalışmaları, fedakarlıkları, o zorlu şartlarda çalışmamız ve ihtiyaç sahiplerinin o mutlulukları hem maddi hem manevi olarak beni çok mutlu etti. Herkesi gönüllü olmaya davet ediyorum.” dedi.

– “Bugün Kızılay bir gönüllü daha kazandı”

Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencisi Mahmut Şen ise Kızılay ekipleriyle 6-7 köy gezdiklerini ve gittikleri bölgede yaklaşık 30 santimetre kar olduğunu söyledi.

Kızılay ekiplerinin çalışmasının kendisini çok etkilediğini anlatan Şen, “Ekibin kar, kış demeden böyle çalışmaları, bu kadar istekli, bu kadar duygulu olmaları insanı içten etkiliyor. Bugün Kızılay bir gönüllü daha kazandı. Kar, kış demeden bugünkü çalışmaları, gösterdikleri emek beni çok duygulandırdı. Yardıma gittiğimiz evlerden birinde bize çay ikram ettiler. Yani o karda o çay, o kadar tatlı geliyor ki anlatılması zor. Daha sonra o evdeki çocuklarla kar topu oynadık. Hatta annesi izin vermemişti. Onların da yüzünü güldürdük, bir tebessüm oluşturduk. Kızılay iyi ki var.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.