Bodrum Gündem

BODTO üyeleri yeni yıl yemeğinde bir araya geldiler

BODTO üyeleri yeni yıl yemeğinde bir araya geldiler

Bodrum Ticaret Odası üyeleri geleneksel yeni yıl yemeğinde bir araya geldiler.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem
Geleneksel yeni yıl yemeğine Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Ahmet Aras, BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Meclis Başkanı İlhan Ersan, Bodrum Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez, Deniz Ticaret Odası  Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Barış Erdoğan, Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, BODER Başkanı Ömer Faruk Tengiz,  belediye başkan yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, belediye meclis üyeleri, oda komisyon başkanları ve oda üyeleri katıldılar.

“Atına hücum gibi bir esnaf hücumu var Bodrum’a…”

Gecenin açılış konuşmasını BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon  yaptı. Kocadon “2005 yılı aralığında başladık 16 yıldır yeni yıl yemeği yapıyoruz. Geçen yıl pandemi nedeniyle yapamamıştık. 2 yıldır kovitle mücadele ediyoruz. Bu durum hem sağlığımızı, hem ekonomimizi etkilemiş bulunmakta. Önümüzdeki yıllarda dilerim ki bu günleri çok çabuk ve az hasarlı olarak atlatırız. Tekrar eski mutlu neşeli kalabalık günlerimize döneriz. Aşılarımızı yaptırıp, kurallara uyalım lütfen. Yeni yılın sağlık huzur ve mutlulukla geçmesini diliyorum.” Dedi.

Kocadon son iki yıldır özellikle pandemi sürecinde, ekonomik krizde ciddi Bodrum’a ciddi bir esnaf göçü olduğunu belirtirken “Atına hücum gibi bir esnaf hücumu var Bodrum’a. Biz de bunu araştırmak için Muğla Üniversitesi ile birlikte bir araştırma yapıyoruz. 2019-2020-2021 yıllarında buraya gelen esnaflarla ilgili geliş amaçlarına yönelik bir araştırma yapıyoruz. Raporumuz hazır olunca ilgili tüm birimlerle bunu paylaşacağız. Ona göre yol haritamızı çizeceğiz. Çünkü Bodrum’da artık ticari pasta dilimleri çok küçülmeye başladı. “ dedi.

“Gücümüzü biliyoruz, görevlerimizi de biliyoruz…”

Meclis Başkanı İlhan Ersan, gecede yaptığı konuşmada krizlere karşı el birliği ile savaş vereceklerini ifade ederken sözlerine şöyle devam etti “Zor yıllar geçirdik ama son geçirdiğimiz yıl sanıyorum en zor olanıydı. Bir taraftan pandemi krizi, bir taraftan ekonomik kriz gerçekten çözülmesi çok zor bir dönem oldu. Bu krizlerle elbirliğiyle savaş vereceğiz. Türk iş insanı bu krizlere karşı biraz bağışıklık ve savunma mekanizması geliştirdi sanki. Her krize karşı bir çözüm buluyoruz ve kendimizi savunuyoruz. Ben bunun da üstesinden gelineceğini yürekten inanıyorum. Bu arada Bodrum Ticaret Odasının ne yaptığını soranlara da cevap verelim. Gücümüzü biliyoruz, görevlerimizi de biliyoruz.”

“Dünyanın Ve Türkiye’nin En Önemli Yatırımcıları Gözünü Bodrum’a Dikmiş Durumda…”

Başkanlığa talip olana kadar kendisinin de yeme içme ve eğlence sektörü komisyonunda yer aldığını belirten Bodrum belediye başkanı Ahmet Aras, Bodrum’un çok büyük bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu kaydetti. Aras “O değişimi de hep beraber yönetiyoruz. Bodrum’da bu dönüşümden geri kalmamamız lazım. Çünkü dünyanın, Türkiye’nin gözü Bodrum’da. Bütün yatırımcıların gözü her şeyi Bodrum’da. O yüzden Ticaret odamıza, meslek odalarımıza da çok büyük işler düşüyor. Değişimin, dönüşümün gerisinde kalmayalım. Dünyanın en önemli yatırımcıları, Türkiye’nin en önemli yatırımcıları gözünü dikmiş durumda. Bodrum’un bütün rantından sermayesinden nemalanmak istiyorlar. Sermaye bizim öz sermayemiz. Neyimiz? Doğamız, kültürümüz, insanımız, turizm potansiyelimiz. Yıllardır tırnaklarıyla kaza kaza gelmiş insanlarla beraberiz burada. Özellikle turizm ve deniz ticaretimiz hep Bodrum’la insanların tırnaklarıyla kazıyarak geldiği noktadayız. Bizim getirdiğimiz bu noktanın nemasını eğer başkaları götürüyorsa burada da bir oturup düşünmemiz gerekiyor. Bodrum’da hem bizden önceki nesil hem de sonraki gençlerimiz çok iyi yetiştiler. Bodrum’a ve geleceğine, ticaretine, ekonomisine, kültürüne her şeyine çok iyi sahip çıkıyorlar. “ dedi.

“Bodrumla alakalı herkes ve her şey beni ilgilendirir…”

Göreve yaklaşık üç buçuk ay önce başlayan Bodrum kaymakamı Bilgehan Bayar, gecede yaptığı konuşmada Bodrum’la alakalı herkesin ve her şeyin kendisini ilgilendirdiğinin altını çizdi. Bayar, “Pandemide insanlar daha butik yaşamaya başladılar. Bu nedenle de Bodrum’a daha fazla geldiler. Buradaki yaşam daha güzel olduğu için de kalmaya karar verdiler. Buraya geldiğimden bu yana onlarca insan beni arıyor, burada yeni bir işyeri açmak adına. Bu konuda Bodrum Ticaret Odasına çok iş düşüyor. Bunları iyi elemenize etmeli. Piyasayı çok iyi kontrol etmeli. Bodrumla alakalı herkes ve her şey beni ilgilendirir. Hiçbir şeye duyarsız kalamam. Ben ne kadar toplum içinde bulunursam konulara o kadar iyi hakim oluyoruz demektir. İnsan bilmediğini yönetemez. Bunu yaparken aklı ön plana koyacağız. “ dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.