Bodrum Gündem

MİTSO yeni yılda da Latmos – Herakleia kazılarına destek olacak

MİTSO yeni yılda da Latmos – Herakleia kazılarına destek olacak
27.12.2021
0
A+
A-

Bu yıl ilk kez arkeolojik kazıların başlatıldığı Latmos – Herakleia kazılarına destek olan MİTSO, yeni yılda da desteğini sürdürecek.

Bodrum Gündem Haber

Bafa Gölü kıyısındaki Milas’ın Kapıkırı mahallesindeki Latmos – Herakleia’da bu yıl ilk kez arkeolojik kazılar başlatılmıştı. MİTSO’nun da desteklediği kazılar Konya Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeliha Gider Büyüközer’in bilimsel sorumluluğunda Milas Müzesi Müdürlüğü tarafından sürdürülmüştü.

Yeni yılda da Latmos – Herakleia’daki arkeolojik kazıları sürdürmek için Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuran Doç. Dr. Zeliha Gider Büyüközer’e MİTSO’dan destek geldi. Destek protokolünü imzalayan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ın halıdan zeytine, zeytinyağından bala, balıktan yemeklerine Milas ürünlerine sahip çıkmayı amaçladıklarını belirterek “Milas’ın ürünlerine sahip çıktığımız gibi tarihi değerlerine de sahip çıkıyoruz. Bu amaçla bu yıl ilk kez başlatılan Latmos – Herakleia kazılarına olanaklarımız ölçüsünde destek olmuştuk. Yeni yılda da bu desteğimiz sürecek. Desteğimizi sürdüreceğimize ilişkin protokolü bugün sayın Doç. Dr. Zeliha Gider Büyüközer ile birlikte imzaladık. Yapılacak arkeolojik kazılarla birlikte Herakleia’nın Milas’ın en önemli tarihi ve turistik yerlerinden birisi haline geleceğine inanıyoruz” dedi.

Doç. Dr. Zeliha Gider Büyüközer de bu yılki destekleri nedeniyle Reşit Özer’e teşekkür ederek “Kazıları bu yıl ilk kez başlatmış olmamız nedeniyle pek çok eksiğimiz vardı. Bu eksiklerin tamamlanması konusunda MİTSO’nun kazımıza verdiği destek çok büyük önem taşıyordu. Yeni yılda da bu desteğin sürecek olması bizleri sevindirdi. Motivasyonumuzu arttırdı. MİTSO’ya ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Reşit Özer’e çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.