Bodrum Gündem

Bodrum Vergi Dairesinde Son Durum

27 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilen Bodrum Vergi Dairesi gece yarısı operasyonu ile ilgili olarak bazı bilgileri paylaşmak istiyorum. Zira bu konu ile ilgili bir çok kişi merak içinde. Bu arada kamu hizmetlerinin aksamaması için de hakkında adli işlem başlatılan ve geçici olarak açığa alınan Vergi Dairesi Müdürü S.O.’nun yerine Bodrum Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Mehmet Sarıbıyık Müdür Vekili olarak görevlendirildi…

Ne olmuştu?

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığın 2021/…… soruşturma sayılı yazısı ile “Rüşvet ve İrtikap” suçundan yürütülmekte olan soruşturma dosyası kapsamında Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 27 Aralık 2021 günü Bodrum Vergi dairesine yapılan operasyonda Bodrum Vergi Dairesi Müdürü S.O. ile birlikte, muhasebeci A.A. ve mükellef D.E. gözaltına alınmışlardı.  Bu haber üzerine Bodrum Gündem Gazetesindeki köşemde haber ile ilgili aklımıza takılan soruları okurlarımızla paylaşmıştık. Sonrasında da süreci takip edeceğimizi ve gelen bilgileri de yine kamuoyu ile paylaşacağımızı söylemiştik.

Buradaki sorulara ek olarak ve konunun daha da iyi anlaşılabilmesi için yaptığımız araştırmada şu sonuçlara ulaştık;

Bodrum Vergi Dairesi Müdürünün gözaltına alınması herhangi bir işlem yapmak ya da yapmamakla ilgili değil. Bodrum Vergi Dairesi Müdürü S.O. mükellef D.E.’yi muhasebecisi A.A. aracılığıyla baskı altına alarak kişisel menfaat sağladığı iddiası ile gözaltına alınıyor. Bu yaşanan olayda kamu zararı söz konusu olmamakla birlikte, iddiaya göre olay kamu gücünün kötüye kullanılması olarak değerlendiriliyor.

Sonuç olarak şunu da özellikle belirtmek isterim; önceki yazımda da belirttiğim üzere eğer ortada bir suç var ise bunun kararını hukuk verecektir. Yaşanan bu olay ile ilgili henüz hukuki bir karar verilmediği için ilgili şahıslar ile ilgili bizlerin bir şey demesi uygun değildir. Hele hele kurumun ve çalışanlarının asla zan altında bırakılmaması gerektiğini de özellikle vurgulamakta yarar var.

Devlet boşluk kaldırmaz ve süreklilik gerektirir…

Bodrum Vergi Dairesinde gerçekleşen bu operasyonun ardından Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı ve Bodrum Kaymakamlığı oluru ile Bodrum Vergi Dairesi Müdürü S.O. hakkında yürütülen adli soruşturma nedeniyle 28 Aralık 2021 tarihinden itibaren 657 saylı Devlet Memurları Kanunun ilgili maddeleri gereğince görevinden geçici olarak uzaklaştırıldığını ve kamu hizmetlerinin aksamaması için de yerine Bodrum Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Mehmet Sarıbıyık‘ın Müdür Vekili olarak görevlendirildiğini öğrendik.

Mehmet Sarıbıyık Kimdir?

1976 Kahramanmaraş Andırın doğumlu. 1998 yılında Ceyhan Vergi Dairesinde memur olarak göreve başlamış olup, İstanbul’da çeşitli dairelerde memur ve yönetici olarak görev yapmıştır. 2016 yılında Erciş Vergi Dairesi Müdür Yardımcılığı görevine atanan Mehmet Sarıbıyık 2018 yılı Eylül ayından bu yana Bodrum Vergi Dairesinde Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdürmekte ilken 28 Aralık 2021 itibarı ile Bodrum Vergi Dairesi Müdür vekili olarak atanmıştır. Sarıbıyık, Anadolu Üniv. Fen Fakültesi İstatistik Bölümü Mezunu (1997) ve Nişantaşı Üniversitesinde de İşletme Yönetimi konusunda Yüksek Lisans (2014) yapmıştır.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.