Bodrum Gündem

İkizköy-Akbelen Orman Nöbetçilerinden, Başkan Aras’a ziyaret

İkizköy-Akbelen Orman Nöbetçilerinden, Başkan Aras’a ziyaret

Yaklaşık 6 aydır, her türlü zorluğa, baskıya ve engellemelere rağmen orman nöbetini sürdüren, İkizköy-Akbelen Orman Nöbetçilerinden bir grup, Bodrum Belediye başkanı Ahmet Aras’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyaretin, Başkan Aras’ın, Akbelen Ormanı mücadelesine verdiği destekten dolayı gerçekleştirildiği açıklandı.

Bodrum Gündem Haber

Yaklaşık 6 aydır, her türlü zorluğa, baskıya ve engellemelere rağmen orman nöbetini sürdüren, İkizköy-Akbelen Orman Nöbetçilerinden bir grup, Bodrum Belediye başkanı Ahmet Aras’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyaretin, Başkan Aras’ın, Akbelen Ormanı mücadelesine verdiği destekten dolayı gerçekleştirildiği açıklandı.

Başkan Aras’ı ziyaret eden grupta yer alan isimler şöyle; Necla Işık(KARDOK Başkanı), Hasan Yorulmaz(İkizköy Çevre Komitesi Sözcüsü), Celal Çoban(İkizköy Azası), Melahat Çulha, Deniz Gümüşel(Aktivist) ve İsmail Hakkı Atal(İkizköy Çevre Komitesi Gönüllü Avukatı).

Başkan Aras’ı ziyaret eden grup, ziyaret anısı olarak İkizköy’de yetiştirdikleri ürünlerden; zeytin, zeytinyağı, bal, incir, ceviz ve üzümden götürdüler. Grup; Bodrum Belediye Başkanına, doğanın bu güzel armağanlarına sahip çıkmak için nöbet tuttuklarını dile getirdiler.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kömür madenlerinin ve termik santrallerin Bodrum’un da suyunu tehdit ettiğini belirterek, İkizköy’de sürdürülen ve doğayı korumaya çalışan yaşam savunucularına destek olmaya devem edeceklerini söyledi.

İkizköy yaşam savunucuları da ziyarette şunları söylediler: “Kuraklığın, susuzluğun, gıda güvencesizliğinin kapıda olduğu iklim krizi döneminde; kömür değil, güneştir yöremize yakışan.”

İkizköy-Akbelen’de, bu ormanları size vermeyeceğiz diyen Yaşam Savunucuları, ziyaret sonrasında Başkan Aras’a, hem bugüne kadar verdiği desteklerden dolayı hem de zarif ev sahipliği için teşekkür ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.