Bodrum Gündem

Başkan Aras: Voleybolda Hedefimiz Avrupa

Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrumspor Voleybol Şube Sorumlusu Mehmet Dağoğlu, Antrenör Adnan Kıstak ve Bodrumspor Yönetim Kurulu Üyesi Hadi Türk ve basın mensuplarının katılımı ile Bodrum Belediyesi Bodrumspor Voleybol Şubesi açılışının basın toplantısı Belediye Trafo Kafe’de gerçekleşti.

Bodrum Gündem Haber

Bodrumspor Voleybol takımının antrenörlüğünü üstlenen Milli takım antrenörü Adnan Kıstak yönetiminde olacak takımının kursları, Bodrum’da ücretsiz gerçekleştirilecek.

Voleybolda Başarıyı Yaratan İnsanlar Bu Takımı Kurdu…

Bodrumspor Voleybol Takımıyla özellikle Bodrum’da okullarda okuyan çocukları yetiştirip dünya ligine katılmalarını sağlamanın önemli olduğunu ifade eden Başkan Aras sözlerine şöyle devam etti;

“Bodrum’un geleceğine bir imza atmak için toplandık. Bodrumspor kurulduğu 1931’ten beri özellikle Bodrum’da spor hayatının öncüsü olmuştur. Her branşta hizmet etmektedir. Çocuklarımızın gelişiminde, hayata katılmasında, özgüven sağlanmasında çok önemli işler yapmaktadır. Şu anda profesyonel futbol takımı ile bizleri gururlandıran bir noktadadır.  Tabi bizim şansımız son dönemde Bodrum’a taşınan çok önemli insanlar; çünkü pandemi sonrası Bodrum’da belli bir nüfus artışı oldu, ama özellikle bu nüfus artışı sırasında Bodrum’a taşınan akademi, siyaset, bürokrasi, iş dünyası gibi birçok çevreden çok önemli insanlar yaşamak için Bodrum’u seçti.  Onlardan birisi de sevgili Adnan Kıstak hocamız. Yıllarca Voleybol Milli Takımımızın antrenörlüğünü başarı ile yürüten, bizleri gururlandıran sonuçlar alan kişi. Şu anda voleybol Türkiye’de de çok önemli bir yere sahip. Dünyada da öyleyiz.

Tabi ki bu sıradan bir başarı değil. Bu başarıyı yaratan insanlar da buradalar, Adnan Kıstak burada, Nedim Hocam, yine A Milli Takım hocalarımız da burada; onların Bodrum’da olması bizim için çok büyük şanstır.

Bodrumspor yönetimi ile beraber yaptığımız görüşmelerde Adnan Hocamızın da girişimleri ile Bodrumspor Kadın Voleybol şubesini açma konusunda çalıştık. Arkasından şu anda Bodrumspor Kadın Voleybol Şubesini burada basın toplantısı ile lanse etmek için toplandık. Bize destek verenlere ve sporcu kardeşlerime çok teşekkür ediyorum.”

Bodrum’da spor kulüplerinin yaptığı başarılardan ve faaliyetlerden de bahseden Başkan Aras, “Bodrumspor Futbol Kulübümüz 2. Ligde mücadelesini sürdürüyor. Başarılı olacaklarına inancım tamdır. Yalıkavak Hentbol Takımımız süper ligde aldığı sonuçlarla Avrupa Kupası şampiyonlarına katılıyor. Voleybolda da hedefimiz Avrupa Kupaları olacak.

Yine yelkende 2023 Dragon Şampiyonası Bodrum’da gerçekleşecek. Özellikle yelkende Bodrum ülke lideri olma yolunda. Her mahallemizde, her sokağımızda spor ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Spor tesislerin altyapıları konusunda belediye olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yalıkavak’ta yaptığımız Türkan Saylan Spor Tesisleri sayesinde neredeyse 150 kız çocuğumuz şu anda orada hentbol kurslarında eğitim alıyor.

Birçok mahallemizde açık, yarı açık, kapalı spor tesisleri yapacağız ki her bölgede çocuklarımız, gençlerimiz bu imkanlardan yararlanabilsin.”

Hedefimiz Çocukları Yetiştirmek…

Başkan Aras’ın ardından söz alan Antrenör Adnan Kıstak, “Bugün burada toplandıysak onların eseridir. Yolumuz kesişti Sayın Başkanla; hem Bodrumspor hem Belediyemiz Voleybol Kadın Takımını kurmaya karar verdik. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Müdürlüğümüz, Muğla İl Temsilcimiz ve Voleybol Federasyonunun da büyük katkıları var. Hedefimiz çocukları yetiştirmek, ocak ayında, okullarda başlayacağız, bu kursları ücretsiz vereceğiz.

Bölgesel lige katılacağız. Haziran ayında Bodrum’da büyük bir şölen olacak. Maçlarda ünlü kişiler de oynayacak. Yarımada ve çevre illerdeki bütün gençleri burada toplamak istiyoruz. Başarılı çocuklara burslar alacağız. Başkanımız çok güzel tesislere imza atıyor. O tesislerde yurt dışından takımları da konuk ederek turizmde de katkı sağlamak istiyoruz. Bodrumspor Kulübü ve Başkanın da burada çok büyük emekleri var ” dedi.

Ardından söz alan Bodrumspor Voleybol Şube Sorumlusu Mehmet Dağoğlu, “Heyecanlıyız. Bugünden itibaren start veriyoruz. Gençlerimizi milli takımlarda temsil edecek, süper lige çıkacak bir takım yaratacağız. Buna inanıyoruz. Taşın altına elimizi soktuk. Sizlerin de desteği ile başarılı olacağımıza inanıyoruz” dedi.

Toplantı sonunda Bodrum kamuoyuna seslenen Başkan Aras, Bodrumspor’un tüm branşları için Bodrum’a yatırım yapan bütün iş insanlarından sponsor desteği istedi.

Başvurular için detaylı bilgi almak isteyenler, www.bodrumsporvoleybol.org adresini ziyaret edebilir ya da 0536 300 40 48 numaralı telefonu arayabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.