Bodrum Gündem

Emekli zamlarına ek olarak refah payı gelecek mi?

Emekli zamlarına ek olarak refah payı gelecek mi?

Memur ve emekli için enflasyon farkı ne kadar oldu? Memurlar, kamu toplu sözleşmeleri gereği, Temmuz-Aralık döneminde gerçekleşen enflasyon yüzde 23,25 oldu. Böylece memurların Ocak ayında alacağı zam toplamı da yüzde 27,5 olarak hesaplandı…

Bodrum Gündem Haber

Memurların ve memur emeklilerinin maaş artışı yüzde 27,5 oranında hesaplandı. Memur emeklileri için de aynı oranda ücret artışı gerçekleşecek. Bu zamların üzerine 2021’de ekonomideki dalgalanma nedeniyle refah payının da gündeme gelmesi bekleniyor.

Memurlar ve memur emeklilerinin ücret artışları toplu sözleşme ile belirleniyor. Eğer öngörülmüşse enflasyon farkı alıyorlar. SSK ve Bağ-Kur emeklileri maaş artışları ise enflasyon oranındaki artışla belirleniyor.

Kabine toplanıyor, memurların gözü bu toplantıda…

Diğer yandan, enflasyondaki yükseliş ve kur artışıyla hayat pahalılığının eklenmesinin ardından 2021 sonu itibariyle memurlar ve emeklilere toplu sözleşme dışında bir iyileştirme yapılması kararlaştırılmıştı. Bugün toplanacak Kabine’de bu konunun görüşülmesi bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur sendikalarıyla görüşmelerinin ardından refah payı nitelikli bir ilave artış üzerinde çalışıldığını kaydetti.

haber kaynağı; https://www.dunya.com/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.