Bodrum Gündem

Muğla’da Tatil – Gezilecek Yerler ve Konaklama

Muğla’da Tatil – Gezilecek Yerler ve Konaklama

Muğla, Türkiye’nin en gözde turizm şehirlerinden bir tanesi olarak biliniyor. Özellikle, Ege tatili için en güzel seçeneklerin başında gelen Muğla, hem tarihi yapısı, kültürel dokusu hem de doğal güzellikleriyle ön plana çıkıyor. Tüm tatilciler için muhteşem bir deneyim sunan Muğla’da her an huzuru hissedeceğiniz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Muğla’da görülecek, gezilecek çok sayıda yer var. Birbirinden güzel plajların tadını çıkarıp aynı zamanda tarihi dokuyu da hissedebileceğiniz bu şehrin ilçeleri bile başlı başına ayrı bir konu. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapan, tarih boyunca her zaman ön planda olmuş bu kentte tatil yapmanın en güzel yolu da şüphesiz ki villa tatili. Muğla’yı keşfederken dilediğiniz gibi hareket edebilme imkanı veren bu tatil anlayışı, son zamanlarda giderek popülerleşiyor.

Muğla’da muhteşem bir tatil geçirmek istiyorsanız, bu özel şehir ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi bu yazıda sizler için listeledik.

Muğla Hakkında

 Muğla, hem tarihi hem de doğayı bir arada bulabileceğiniz özel bir şehir.

Milattan önce 3000’li yıllara kadar uzanan tarihi ile dikkat çeken kentte ilk olarak Karya medeniyetinin yaşadığı düşünülüyor. Arkasında pek çok iz ve eser bırakan bu medeniyet, bir süre sonra Hititlerin egemenliğine geçiyor. O dönemlerde adı Lugga olan Muğla, bu süreden sonra Friglerden Büyük İskender’e, Roma’ya kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapıyor.

Sayısız farklı kültürün izini taşıması nedeniyle oldukça köklü bir tarihi olan Muğla, günümüzde de Ege’nin en önemli cazibe merkezlerinden biri olma özelliğine sahip. Pek çok farklı ülkeden turist çeken bu şehirde, sadece tarih değil bambaşka bir doğa da sizi bekliyor. Çok sayıda endemik bitkiye sahip ormanları, kusursuz iklimi ve çok daha fazlası Muğla’nın her zaman için ilgi çekici olmasını sağlıyor.

Muğla’da aynı zamanda pek çok kültürel aktivite de gerçekleştiriliyor. Muğla kiralık villalarında tatil yaparken, konserlerden müzik festivallerine, ekstrem sporlara kadar her şeyi yapabilecek vaktiniz olacak. Farklı ve unutulmaz bir tatil geçirmek istiyorsanız, Muğla’da aradığınız her şeyi bulabileceğinize emin olabilirsiniz.

 Muğla’da Gezilecek Yerler

 Muğla’da kiralık villa tatili yaparken bölgenin tüm güzelliklerini keşfetmek, eşsiz bir doğanın kollarına kendinizi bırakmak istiyorsanız, Muğla’da mutlaka görmeniz gereken yerleri sizin için listeledik.

  • Dalaman Çayı: Özellikle yaz aylarında tatil yapıyorsanız ve sıcaklardan bunaldıysanız, Dalaman Çayı gitmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Temiz suları ve 2300 kilometrelik uzunluğu ile bölgenin en çok ilgi çeken doğal güzelliklerinden olan Dalaman Çayı’nda güzel vakit geçirebilir, dilerseniz her seviyeye uygun olan rafting parkurlarında rafting yapabilirsiniz.
  • Saklıkent Kanyonu: Türkiye’nin en uzun kanyonu olarak da bilinen Saklıkent Kanyonu, doğanın içerisinde kaybolup ruhunuzu dinlendirme imkanı sunuyor. Kusursuz bir doğaya ev sahipliği yapan bu kanyonda restoran da mevcut.
  • İncirli İn Mağarası: Bölgenin dikkat çekici doğal güzelliklerinden bir tanesi de İncirli İn mağarası. Doğal kaya formasyonları ile oluşan ve çok güzel bir görüntüye sahip olan bu mağarayı mutlaka görmeniz tavsiye ediliyor. Gökçeler Kanyonu içerisinde yer alan mağarayı ziyaret ettikten sonra etraftaki parkurlarda doğa yürüyüşü de yapabilirsiniz.
  • Yuvarlakçay: Yine bölgenin doğasını yakından görebilme imkanı tanıyan yerlerden biri olan Yuvarlakçay, serin suların kenarında, kuş sesleri eşliğinde huzur dolu bir gün geçirme imkanı sunuyor. Ruhunuzu dinlendirecek bir atmosfere sahip olan Yuvarlakçay’ı mutlaka görmeniz tavsiye ediliyor.
  • Kelebekler Vadisi: Muğla merkezden birazcık uzaklaştıktan sonra, Babadağ’ın eteklerine ulaşıp, dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi’ni ziyaret edebilirsiniz. Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer alan Kelebekler Vadisi, bölgenin en çok ziyaret edilen cazibe merkezlerinin başında geliyor.

Muğla ve ilçelerinde mutlaka gezilmesi, görülmesi gereken daha çok sayıda yerden bahsetmek mümkün. Her biri büyüleyici güzellikleri ile dikkat çeken bu yerlerde eşsiz fotoğraf karelerine şahit olabileceğinizi de unutmayın.

Muğla’da Konaklama

 Muğla, konuklarına sundukları itibariyle adeta keşfedilmeyi bekleyen bir hazine olarak görülebilir. Klasik bir otel tatilinde, size ait olmayan bir programa uyarak hareket etme zorunluluğunuz bu bölgeyi tanıyıp keşfetmenize engel olabilir. Bölgede, konaklama alternatifleri arasında oteller de bulunuyor olsa da kalabalıktan kaçıp Ege’nin doğasına sığınmak isteyenlerin ilk tercihi kiralık villalar oluyor.

Gotatil.com – Muğla kiralık villa seçenekleri, konuklarına sunduğu farklı olanaklar ile hem özgür bir tatil hem de ev konforu yaşatıyor. Bir villada tatil yapmanın tüm ayrıcalıklarını sunan Muğla kiralık villaları, sevdikleriniz ile birlikte her zaman güzelliklerle hatırlayacağınız bir tatil yaşatıyor.

Muğla Villa Tatili

Muğla’da villa tatili yapmak sayısız avantaja sahip. Farklı temalarda, hayallerinizdeki tatili yaşatmak adına hazırlanan kiralık villalarda her güne mutlu ve huzurlu uyanacak, kuş sesleriyle keyifli bir gün geçireceksiniz.

Muğla kiralık villaları, balayı villalarından kalabalık grupları misafir edebilecek geniş villalara kadar pek çok alternatife sahip. Yine aynı şekilde, muhafazakar tatilcilerin de gönül rahatlığıyla havuz keyfi yapabildiği muhafazakar kiralık villalar da sizi bekleyen seçenekler arasında.

GoTatil güvencesiyle tercih edebileceğiniz onlarca kiralık villa alternatifi arasında, jakuzi, sauna, spor salonu gibi lüks imkanları içinde barındıran villalara rastlamak da mümkün.

Günün her saati, dilediğiniz gibi hareket edebileceğiniz, özel yüzme havuzu ile tam anlamıyla özgür bir tatil deneyimi yaşatan Muğla kiralık villaları, en iyi fiyatlar ve tam müşteri memnuniyeti ile GoTatil’de rezervasyonunuzu bekliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.