Bodrum Gündem

Torba Satış

Türkiye Büyük Millet Meclisi, AKP iktidarı tarafından icat edilen “Torba Yasa”lardan çektiğini hiçbir şeyden çekmedi.

Bu torbanın içine, eline gelen her konuyu atan iktidar, onlarca yasada değişiklik öngören kanunları toptan hallediyor…

Son, torba yasanın adını, “Stokçulukla Mücadele” koydular.

Kamuoyu’nun hoşuna gitsin diye… İktidar, “fiyat artışları ile mücadele ediyor, her şey ucuzlayacak” desinler diye…

Ancak, bu “süslü” başlığın altındaki torbaya, Marmaris Limanı dâhil, birçok limanın 49 yıllığına yabancılara devredilmesini de koydular.

Stratejik öneme sahip, Türkiye’nin her tarafındaki limanların tamamı, yabancılar ve kökü nerede olduğu bilinmeyen şirketler tarafından yönetilecek.

Marmaris Limanı’nın 49 yıllığına yabancılara veren, bu torba yasanın altında, bölge milletvekili, AKP Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan’ın da imzası var. Hem de ikinci sırada.

Yelda hanım, genel kurulda bu yasanın lehinde bir de konuşma yaptı.

“Sayın Başkan, değerli milletvekilleri” diyerek başladığı konuşmasında, kanun teklifinin lehinde söz aldığını belirttikten sonra, “stokculukla mücadele” ile ilgili görüşlerini aktardı.

Bölge Milletvekili olarak, Marmaris Limanı ile Türkiye’nin her tarafındaki limanların, Katar ve iktidara yakın şirketlere devredilmesinden ise hiç söz etmedi.

AKP Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan konuşmasında, fiyat artışlarının sebebini Cumhurbaşkanı gibi, “küresel emtia fiyatlarının yükselişi” ve “piyasadaki açgözlü fırsatçılar” olduğunu aktardı.

Stokçulukla mücadele edebilmek için, “Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu” oluşturduklarını anlatan Gökcan, stokçulara gözdağı verdi:

“Stokçular ayaklarını denk alsınlar, üzerlerine kararlılıkla gideceğiz. AK PARTİ iktidarlarında vatandaşlarımızın hakkını nasıl koruduysak yine korumaya devam edeceğiz.”

Gökcan, her zaman olduğu gibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgüler yağdırdı.

Sayın Cumhurbaşkanımız da “Stokçuların gözünün yaşına bakılmayacak.” diyerek tavrını net olarak ifade etmiştir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan‘ın kararlı duruşu ve uyguladığımız ekonomik politikalarla kurda yaşanan oyunları bozduk.

-Muhalefetin esip gürlemesine, boş vaatlerine rağmen halkımızın Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Hükûmetimize güveni tamdır.

– Biliyoruz ki inşa ettiğimiz güven zemininin arka planında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve bizlere duyulan inanç vardır.

Girgin: Liman kanun teklifini geri çekin

İktidar ve muhalefet milletvekili olmanın, ne demek olduğunu ortaya koyabilmek için, aynı torba yasa ile ilgili olarak, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin’in açıklamasını aktarmak istiyorum.

Gökcan gibi bölge milletvekili olan Süleyman Girgin, limanların devredilmesine ilişkin teklifin derhal geri çekilmesini istedi.

Süleyman Girgin, “seçim bölgem Muğla Marmaris’teki liman 2000 yılında otuz yıllığına verilmişti, şimdi bu süreye ihalesiz on dokuz yıl daha ekleniyor.” diye başladığı konuşmasına şöyle devam etti

“ Limanlarımızı peşkeş çekerek yeni kaynak yaratma anlayışından derhâl vazgeçilmeli. Bu anlayış büyük bir millî güvenlik sorunudur. Hayati bir işleve sahip olan limanlarımızın işletme hakkı ihalesiz olarak, yangından mal kaçırır gibi devrediliyor ve uzatılıyor. “

Girgin konuşmasını tamamlarken iktidara şu soruları da yöneltiyor:

-Limanların sürelerinin uzatılmasının amacı nedir?

-Kimlerin talebidir?

-Kimler lehine sanayi, ticaret ve millî güvenlikten tavizler verilmektedir?

Bir torba yasaya,  iktidar ve muhalefet cephesinden iki örnek. İkisi de bölge milletvekili..

Yorum sizin

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.