Bodrum Gündem

4.Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi

Atatürk’ün Ekonomi ile İlgili Sözleri

“ * Ekonomisi zayıf bir ulus, yoksulluktan ve düşkünlükten kurtulamaz; güçlü bir uygarlığa, kalkınma ve mutluluğa kavuşamaz; toplumsal ve siyasal yıkımlardan kaçamaz.

* Ekonomik kalkınma, Türkiye’nin hür, bağımsız, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin bel kemiğidir.

* Tam bağımsızlık ancak ekonomik bağımsızlıkla olur. ”

***

Celal Toprak; dinamik, enerjik ve üstlendiği görevin üstesinden gelen kaliteli bir eşgüdümcüdür. Sesini tüm ülkede duyurur. Sağ olsunlar, etkinlikleri için bana da çağrıda bulunur. İşte ondan gelen davet:

4. Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi ve Ödül Töreni’ne Davetlisiniz Gerçekleştirdiği projelerle kadın hareketine önemli destekler veren Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER), Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi ve Ödül Töreni’nin bu yıl 4’üncüsünü hayata geçiriyor. Ana sponsorluğunu Uyumsoft’un üstlendiği, Hepsiburada tarafından desteklenen, Salt Galata’nın ev sahipliğinde düzenlenen 4. Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi ve Ödül Töreni, “Birlikte Daha İyi Bir Gelecek” ana teması ile gerçekleştiriliyor.

Geleceğin 7G’sini Kadınlar Şekillendirecek” başlıklı oturumun yapılacağı etkinlikte; iş dünyası temsilcileri, sivil toplum liderleri, sanatçılar, akademisyenler ve medya mensuplarından oluşan jürinin belirlediği ödüller de sahiplerine takdim edilecek.

Fiziki katılım için: Tarih: 6 Ocak 2022 Perşembe, Saat: 12:30-16:00, Yer: Bankalar Cad. Salt Galata / İstanbul

Program akışı: – Salt Galata Cafe Break Sohbet – Opera Sanatçıları – Açılış Konuşmaları – Oturum- Geleceğin 7G’sini Kadınlar Şekillendirecek – Müzik Gösterisi – 7G Konseptinde Program – Ödül Töreni…

Bilgi için: Demet Kalendergil ”

***

Bankalar Caddesindeki Salt Galata adlı o görkemli yapıdan içeri girdiğimde etkileyici bir ortamda olduğumun ayırtına vardım. Sonrasında salonu bularak yerimi aldım.

Programa göre akış sürdü. Seçici kurulun saptadığı ülkemiz genelindeki Kadın Girişimcilerin tanıtımı Başkan Celal Toprak tarafından yapıldı. Ödülleri sunuldu. Etkinliğin sunuculuğunu başarılı biçemde ve görünümde Meltem Kurtulan gerçekleştirdi. Koro oluşturuldu ve şarkılarılar seslendirildi.

Zirvede Ödül Alan Başarılı Kadın Girişimciler:

* Demet Sabancı: Demsa Group Kurucu Ortağı ve YK Başkan Yardımcısı / Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü

* Nur Ger: Suteks Yönetim Kurulu Başkanı /Sosyal Girişimci Kadın Ödülü

* Hülya Gedik: Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı /İlham Veren Rol Model Kadın Ödülü

* Gülperi Odabaşı: San Deco Yönetim Kurulu Başkanı / Yurtdışında Ülkemize Değer Katan Başarı Ödülü

* Başak Doğan: Doğanlar Holding İcra Kurulu Üyesi /En Genç Girişimci Kadın Ödülü

* Aynur Çeşmeliler: TOBB Tekirdağ İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı /Dayanışmacı Girişimcilik Ödülü

* Ebru Dildar Edin: Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı  /Çevre Dostu Kadın Ödülü

* Gonca Karakaş: Effect Bcw Ceo/ İletişimde Güçlü Kadın Ödülü

* Sema Gürün:  Kale Holding Yönetim Kurulu Başkanı /Rol Model Kadın Ödülü

* Dr. Ayşe Günbey Şerifoğlu: Tarımda Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifi Kurucusu /Hepsiburada Özel Ödülü

* Günseli Çolakoğlu: Bestelast Genel Müdürü /Girişimciliğe Öncülük Eden Kadın Ödülü

* Bedia Karadağ: Anadolu’da Dijital Dönüşüme Değer Katan Kadın Ödülü

* Gülüzar Özev: Kadın Mali Müşavirler Grubu Başkanı /Sivil Toplum ve Sosyal Etki Ödülü

* Team Mostra

Mehmet Emin Önder (ekip kaptanı), Ali Talip Şenyüz, Elif Derya Başoğlu,

`Meryem Zehra Altınöz,  Rabia Betül Altınöz, Ufuk Açan Yeni Girişimciler Ödülü

* Nalân Kurt: Nlk Bilgi Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı/ Teknoloji İle Fark Yaratan Kadın Ödülü

* Sema Güral Sürmeli: Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkan       Başarılı/ Rol Model Kadın Ödülü

* Dr. Berra Doğaner: Piramit Menkul Kıymetler A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi / Sermaye Piyasalarının Gelişimine Katkı Ödülü

* Kübra Ulutaş: TİM Genel Sekreter Özel Kalemi /Yaratıcılık ve İnovasyon Ödülü

* Seda Güler: Doğa Sigorta Kurumsal İletişim Müdürü /Marka Yönetimi Lideri Ödülü

* Kübra Orakçıoğlu: Orka Holding Global Pazarlama Direktörü /İ hracat Performans Ödülü

* Feray Demir: Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi / Sanata Değer Katan Kadın Ödülü

***

Etkinlik sonrasında Berra Doğaner, Bedia Vural, Aynur Çizmeciler ve Meltem Kurtulan ile tanışma, kısa ve öz görüşme olanağımız oldu. Başkan Celal Toprak’ı da coşkuyla kutladım! Koşuşturan ve telefonlara yanıt vermeye çalışan Demet Kalendergil’i kutlar,  teşekkür ederim.

***

Sayın Celal Toprak’ın bir basın değerlendirmesi: “ Tekirdağ / Malkara’da Aynur Çeşmeliler ve arkadaşlarının çalışmaları hakkında bilgi verip bir fikrinizin olmasını sağlayabilirim… Karar sizin. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde Kadın Girişimciler Kurulu kurulmuştu. Hepiniz hatırlarsınız. Bir süre önce bu kurulun başına Nurten Öztürk getirildi. Nurten Öztürk’ü Opet’te yaptığı başarılı çalışmalardan bilirsiniz. Öztürk’ün başkan yardımcılığını Günseli Özen üstlendi. Sonra Fatma Aydoğdu gibi kendi alanlarından başarılı projelere imza atmış kadınlar, Kadın Girişimciler Kurulu şemsiyesi altında bir araya geldi. Muhteşem bir birliktelik oluştu.

Bu muhteşem kurul TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Cengiz Günay’a bağlı olarak çalışmaya başladı. İşte tam bu sırada Malkara Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kadın girişimcilerin yaptığı çalışmalarla hakkında bilgi sahibi olundu. TOBB Tekirdağ Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Aynur Çeşmeliler çok önemli çalışmalar yapıyordu. Aynur Çeşmeliler zaten başarılı bir girişimciydi. Malkara’da çok sayıda işi başarıyla yönetiyordu. Bu defa bölge kadınlarını bir araya getirmiş Trakya’m Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni kurmuştu. Geçtiğimiz günlerde bu önemli girişimin açılışı yapıldı. Aynur Çeşmeliler ve Trakya’m üyesi kadınlar ile tanıştı herkes…

O kadınların duruşları bile farklıydı. Kendilerinden emin, birlikten güç doğacağına inanmışlardı. Onlar, iklim krizine meydan okudukları gibi kapanan köy okullarını, göçen köyleri yeniden geri döndürmek için düğmeye basmışlardı. Malkara’da Aynur Çeşmeliler önderliğinde bir araya gelen kadınlar her şeyi iyi yapıyorlardı. Bu kadınlar acaba dünyayı yönetseler de aynı şeyi yaparlar mı? ”

*

ETİKETLER: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.