Bodrum Gündem

Denizlerin diplerinden çocukların tuvallerine

Denizlerin diplerinden çocukların tuvallerine

Bodrum Deniz Müzesi’nin 2021-2022 Öğrenci Programları kapsamında yer alan “Bodrum Deniz Müzesi 3. Çocuk Resim Yarışması”nın konusu, takvimi ve şartnamesi açıklandı.

Bodrum Gündem Haber

“3000 Yıllık Meslek: Süngercilik” konulu resim yarışması Bodrum Yarımadası’nda yer alan tüm ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerindeki öğrencileri kapsıyor.

Bodrum’un tarihinde ve sosyokültürel yapısında önemli yeri olan süngerciliğin geçmişinin, gelişim aşamalarının ve öneminin farklı açılardan değerlendirilmesini önererek, çocuklar tarafından tanınmasını ve öğrenilmesini sağlamak amaçları ile düzenlenen yarışmaya son katılım tarihi 22 Mayıs 2022.

İlkokul, Ortaokul ve Lise olmak üzere 3 kategoride düzenlenen yarışmaya tüm öğrencilerin katılabileceğini belirten müze yönetimi, resimlerin değerlendirmesini de 3 farklı kategoride yapacak ve her kategoride 1 mansiyon yer alacak.

Zengin Bilgi Kaynağı

Hazırlanacak olan çalışmalar için öğrenciler internet üzerinden araştırmalar yapılabilecek, öğretmenlerine danışılabilecek, Bodrum Deniz Müzesi’ni ziyaret edilebilecek, aile fertleri ve büyükleri ile konu hakkında sohbetler edilebilecek ve süngercilikle ilgili kitapları tarayabilecek. Böylelikle yarışmaya katılacak öğrencilere yol gösterici olunabilmesi sağlanacak.

Her öğrencinin tek resim ile katılabileceği yarışmada yer alabilmeleri için, öğrencilerin, çalışmalarını Bodrum Deniz Müzesi’ne elden teslim etmeleri gerekecek.

Son katılım tarihi 22 Mayıs 2022 Pazar günü olan yarışmanın kazananları, 26 Mayıs 2022 Perşembe günü müze web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

Milli Eğitim Müdürlüğü bilgisi kapsamında gerçekleştirilecek olan yarışmanın şartnamesine ve detaylı bilgiye Bodrum Deniz Müzesi sosyal medya hesaplarından ve müzenin web sitesinden ulaşılıyor.

Ödüller

Yarışmayı kazananlara verilecek “Başarı Ödülleri’” ise birbirinden güzel hediyeleri içeriyor. Bodrum Ticaret Odası, IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Bodrum Spor Yelken Şubesi, Barbaros Yachting ve Aşkın Diving sponsorluğunda verilecek ödüllerin arasında bisikletler, dalış kursu, mavi yolculuk, yelken kursu, sualtı fotoğraf makineleri, dalış seti ve ressam setleri yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.