Bodrum Gündem

Bodrum’da 150 deve arenaya İndi

Bodrum belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel deve güreşleri Kızılağaç Arenasında yapılıyor.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’un Kızılağaç mahallesinde gerçekleştirilen geleneksel deve güreşleri şenliğine Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, belediye başkanı Ahmet Aras, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşu başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin çeşitli illerinden getirilen 150 devenin katıldığı güreşle ilgili olarak konuşan Bodrum belediye Başkanı Ahmet Aras, yaklaşık 200 yıllık bir geleneği yaşattıklarını belirtirken “Deve güreşlerinde hayvanların birbirine zarar vermesi söz konusu değil. Bu güreşler insan güreşi gibi. Develerin kızgınlık dönemlerinde birbirlerine üstünlük sağlama çabaları var. Ağızlarında hepsinin koruma var, birbirlerini ısırmaları söz konusu değil. Yörük kültürü bu, buna sahip çıkıyorlar. Aydın, Çanakkale, Denizli gibi Batı Anadolu’nun birçok ilinde yapılmakta. “ dedi.  Aras, dün gerçekleştirilen Kos ziyaretinin de son derece verimli geçtiğini ortak projeler için ekiplerin karşılıklı çalışmaya başlayacağını kaydetti. Bodrum belediye Başkanı Ahmet Aras sözlerine şöyle devam etti “Yaz sezonu öncesi Bodrum-Kos seferlerinin başlamasını bekliyoruz.” Dedi.

Bodrum kaymakamı Bilgehan Bayar, Kaş’ta kaymakamlık yaptığı dönemde deve güreşleri izlediğini, açık alanlarda hem piknik yaparak hem de güreşleri izleyerek insanların çok eğlendiklerini dile getirdi. Bayar, “Biliyorsunuz çık kısa bir zaman önce burada göreve başladım. Bu da benim buradaki ilk deve güreşi seyrim olacak. Herkese keyifli seyirler diliyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.