Bodrum Gündem

Şoför Esnafının Dayanacak Gücü Kalmadı, Destek Şart

Şoför Esnafının Dayanacak Gücü Kalmadı, Destek Şart

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Plan ve Bütçe Komisyonunda torba yasa görüşmelerinde şoför esnafının sorunlarını dile getirdi.

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin TBMM’de yaptığı konuşmada, “Şehir içinde taşıma faaliyetinde bulunan taksi, dolmuş, minibüs ve özel halk otobüsü ile yolcu taşıyan esnafımız akaryakıta gelen zamlardan dolayı ciddi şekilde zarar görüyor’ ’diyerek ‘’kazancından kendisine neredeyse pay kalmayan şoför esnaflarımıza akaryakıttaki artışa karşı korumak için ticari akaryakıt desteği verilmelidir’’ şeklinde konuştu.

“Yandaş müteahhitlerinizi kurtarmak için yasa çıkarıyorsunuz, yoksulun sırtından zenginin parasına döviz kuru garantisi veriyorsunuz. Ama sıra 1.5 yıl kontak açmayan servisçi şoför esnafına gelince, taksiciye, minibüsçüye gelince kılınızı kıpırdatmıyorsunuz…” diye konuşan Girgin 7 Ocak 2022 Pazartesi günü Plan ve Bütçe Komisyonunda torba yasa görüşmelerinde şoför esnafının sorunlarını dile getirdi.

Zamlar, Yedek Parça ve Bakımlar Esnafı Perişan Etti…

“…Peşpeşe gelen zamlar, tüm araç bakım ve yedek parça fiyatlarına da doğrudan etki ediyor. Son gelen zamlar esnafımızı perişan etti…” diyen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Komisyon’da iktidar milletvekillerine seslenerek şunları söyledi: “Servisçilerimizin, taksi dolmuş, minibüs, özel halk otobüsüyle yolcu taşıyan esnafımızın zararlarını niye tazmin etmiyoruz?

Taşımalı eğitim kapsamında taşımacılık yapan, servisçi esnafımızın sözleşmeleri, her yıl haziran ayında yapılıyor. Dolayısıyla, maliyet tespitinde de o tarihlerdeki akaryakıt fiyatları dikkate alınıyor. Sözleşmeler yapılırken, motorin ortalama 7,43 lirayken bugün itibarıyla 12,80 TL’ye çıkmış ve yüzde 58 oranında zam yapılmıştır. Pandemi döneminde, bir buçuk yıl hiç çalışmayan servisçi esnafımız, şimdi de artan maliyetler ve artan akaryakıt fiyatları karşısında zorlanmaktadır. Servisçi esnafın ayakta kalabilmesi için akaryakıt ki artış farkı Milli Eğitim Bakanlığınca niye karşılanmıyor?  Şehir içinde taşıma faaliyetinde bulunan taksi, dolmuş, minibüs, özel halk otobüsüyle yolcu taşıyan esnaflarımız da akaryakıta gelen zamlardan dolayı ciddi şekilde zarar görüyor. Kazancından kendisine neredeyse pay kalmamasına rağmen şoför esnaflarımızı akaryakıttaki artışa karşı korumak için ticari akaryakıt desteği niye vermiyoruz?”

Şoför esnaflarının mağduriyetlerinin giderilmesi için hem Hazine ve Maliye Bakanlığına hem de Milli Eğitim Bakanlığına yazılı soru önergesi de veren Girgin şu soruları sordu:

“1-Sözleşmeler yapılırken motorin ortalama 7,43 TL iken, bugün itibarıyla 12.80 TL’ye çıkmış ve yüzde 58 oranında zam yapılmıştır. Servisçi esnafının ayakta kalabilmesi için akaryakıttaki artış farkının karşılanması için bir çalışmanız var mıdır?

2-Kazancından kendisine neredeyse pay kalmayan şoför esnaflarımıza akaryakıttaki artışa karşı korumak için ticari akaryakıt desteği verilecek midir?”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.