Bodrum Gündem

BODTO Başkanından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

BODTO Başkanından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

Gazetecilik mesleğinin önemine değinen Kocadon, basın özgürlüğünün mesleğin en önemli gerekliliği olduğuna dikkat çekti.  “Basın mensuplarının çeşitli baskı ve korkular yaşamadan mesleğini özgürce yapması büyük bir gerekliliktir.” diyen Kocadon mesajının devamında şunları kaydetti:

“Gazetecilik mesleğinin misyonu şeffaflık ve özgürlük ile ortaya konulabilir. Şeffaflık basın mensuplarının haber alma hakkını kolaylaştırdığı gibi özgürlük bu haberleri en doğru şekilde yayın organlarına aktarma ortamı yaratır. Şeffaflık ve özgürlük olmadan bir basın mensubunun mesleğini icra etmesi son derece zordur ve bu hem bilgi kirliliğine hem de çalışanın meslekten soğumasına yol açar.

Tüm zorluklara rağmen mesleğinin değerlerine bağlı kalarak, çağın gereksinimlerine ayak uydurarak gazetecilik yapan herkesi tüm samimiyetimle kutlarım.

Odamızın her türlü etkinliğinde desteğini hissettiğimiz, Bodrum’un doğru tanıtılması ve halkın haber alma hakkı için, gece gündüz demeden kendi özel hayatlarından feragat ederek, çalışan çok değerli yerel basınımız başta olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.