Bodrum Gündem

Reyhan Karagöz Çetin & Hayatla Aramda

Kitap aklın ilacıdır.”  Ovidius
Kitapsız yaşam kör, sağır ve dilsiz yaşamaktır.” Seneca
Ben kitaplarımı yaratmadan kitaplarım beni yarattılar.”  Montaigne
Kitaplar kendinize ve başkalarına saygı duymayı öğretecek, yüreği ve aklı, dünya ve insanlık sevgisiyle dolduracaktır.”   Maksim Gorki

***

Birkaç yıldır Maltepe Sahilinde illerimizin tanıtımı haftaları düzenlenmektedir.  Kimi illerimiz tüm olanaklarını seferber ederek buradaki çadırda ve içindeki bölmelerde ilçe ilçe yerlerini alarak ikramlarına koşut şarkı, türkü, halay ile eğlence sunarken; kimi illerimiz, gelme sözü verdiği halde ciddiye almamakta ve katılım sağlamamaktadır.

Ne var ki; uyanık İstanbul esnafı, satış çadırında levha değişimi yaparak o il ya da ilçesi adına her hafta satış yapmaktadır. Gelen müşteriler, o ilin ürünü sanarak alış verişini yapmaktadır.

Kimi yazarlar, her hafta tezgâh açmakta ve kitabını satacağı okurunu beklemektedir. Böyle bir etkinlikte Reyhan Karagöz Çetin ile tanışma olanağım oldu. Kitaplarını inceledim. “Hayatla Aramda“, adlı yapıtını adıma imzalayarak sundu ve ekledi: “Yazdığınız yerlerdeki köşenizde değerlendirmenizi bekliyorum. Bu beni mutlu eder. ” Dedi… Öyle yapıyorum…

***

“Hayatla Aramda“,  adlı yapıtı incelediğimde ve yer yer okuduğumda saptamalarım şunlar oldu. Reyhan Karagöz Çetin; anı, anlatı, günlük, seyahatname, deneme, gibi yazın türlerinde kalemini kullanan ve yapıtları olan bir yazardır.

Başlıca kitapları alfabetik sırayla; Benim Adım Aşk, Hayatla Aramda, İpeğe Dizili İnci Taneleri olarak sayılabilir. İlkim Ozan Yayınları ve Karina Kitap aracılığıyla kitapseverlere kitaplarını sunmuştur.

Yazarın son kitabı “Hayatla Aramda“, İlkim Ozan Yayınları tarafından okurların beğenisine sunulmuştur. İnternet ortamına girildiğinde kimi yerlerde kitaplarının satıldığı görülmektedir.

Hayatla Aramda Kitabının Kimliği

Kitap Adı: Hayatla Aramda / Yazar: Reyhan Karagöz Çetin / Yayınevi: İklim Ozan Yayınları / Hamur Tipi: 2. Hamur / Ebat: 13,5 x 19,5 / 328 sayfa / İlk Baskı Yılı: 2019 /Baskı Sayısı: 1. Basım…

Geyveli yazar Reyhan Karagöz Çetin, yeni kitabı “Hayatla Aramda” otobiyografi ve kısa yaşam öykülerinden oluşmakta olup yazar, çocukluğundan bugüne değin yaşamını duygusal boyutta sayfalara dökmektedir,

Reyhan Karagöz Çetin’in özgün tümcelerini de yazımızda kullanmak istiyorum: “Biz de toprakla sevişmeyi, dikenlere rağmen gonca güller vermeyi öğreneceğiz. Yaşamak; evrendeki güzellikleri tüketerek değil, çoğaltarak ve paylaşarak anlamlı kılar. Tohumunuz, fideniz bol olsun. Yağmurunuz bol, güneşiniz parlak olsun. Mutluluk dolu günlerde hasadınız bereketli olsun. Ambarlarınız hep dopdolu, sofralarınız kalabalık olsun. Mutlu yıllar!”

Şunu eklemek isterim: “Kitabıma verdiği emeği ve desteği için kızım Tuğçe’ye sonsuz teşekkürler.” diyen yazarımızı kutlar, başarılarının sürmesini dilerim.

*

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.