Bodrum Gündem

AKP yaz saati uygulamasıyla vatandaşa zulmetmeye devam ediyor

AKP yaz saati uygulamasıyla vatandaşa zulmetmeye devam ediyor
13.01.2022
0
A+
A-

Yaz saati uygulamasının kalıcı hale getirilmesinin sonuçlarının açıklanması için verdiği soru önergesine gelen cevapta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin hazırladığı raporu işaret etmesini eleştiren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Bakanlık, yaz saati uygulamasının kalıcı hale getirilmesini İTÜ tarafında yapılan bir bilimsel çalışmaya ve rapora dayandırıyor. Ancak bu raporu bugüne kadar gören okuyan kimse yok. Defalarca sormamıza rağmen rapor tarafımıza iletilmedi.” dedi.

Bodrum Gündem Haber

CHP’li Erbay, yaz saati uygulamasının kalıcı hale getirilmesinin detaylarının açıklanması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın cevaplaması istemiyle soru önergesi vermişti. Bakanlık tarafında verilen cevapta uygulamanın yaklaşık 10 milyar TL tasarruf sağladığı ifade edildi.

Bakanlıktan gelen cevabı eleştiren Erbay, “Bakanlık uygulamanın başlamasından bu yana yaklaşık 10 milyar TL tasarruf yapıldığını açıklamış. Bu tasarruf yapıldıysa elektrik tüketim verilerini açıklayın. Hangi yıl, hangi ay, hangi hafta, hangi gün ne kadar elektrik tüketilmiştir?  Referans olarak da İTÜ’nün raporunu gösteriyorlar. Bugüne kadar bu raporu gören ya da okuyan kimse yok. Böyle bir rapor varsa neden kamuoyuyla paylaşılmıyor. Burada akıllara şu sorular geliyor; ya böyle bir rapor yok, Bakanlık yurttaşlara doğruyu söylemiyor ya da bu rapor bilimsel verilere dayanmıyor. Raporda ileri sürülen veriler çürütüleceği için Bakanlık açıklamaktan kaçınıyor.” dedi.

Bakanlığın verdiği cevapta saat uygulamasındaki değişimle kaygı, stres ve depresyon gibi olumsuzlukların daha az yaşandığının iddia edildiğini belirten CHP’li vekil şunları kaydetti; “Milyonlarca çocuğumuz ve yurttaşlarımız sabahın çok erken saatlerinde, kör karanlıkta okuluna ve işine gitmek için sokaklara çıkmak zorunda kalıyor. Kısalan uyku süresi ve uyku veriminin azalması nedeniyle çocuklarımızda merkezi sinir sistemi, endokrin, dolaşım ve bağışıklık sistemini olumsuz etkilediği bilimsel bir gerçektir. İşine giden yurttaşlarımız, özellikle de kadın yurttaşlarımız tedirginlik yaşamaktadır.”

Kalıcı yaz saati uygulamasına bir an önce son verilmesi çağrısında bulunan Erbay, “Öğrencilere ve yurttaşlara adeta zulme dönen bu uygulamaya derhal son verilmelidir. Yandaş şirketler kar etsin diye bu ülkenin çocukları ve yurttaşlarına bu zulüm kabul edilemez.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.