Bodrum Gündem

Enes bu karanlık çukura düzenin tamamının elleriyle itilmiştir

Enes bu karanlık çukura düzenin tamamının elleriyle itilmiştir

Elazığ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, kaldığı cemaat yurdunda yaşamına son verdi. 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Kara olay öncesi çektiği ve sosyal medyada yayılan videoda zorunlu olarak kaldığı cemaat yurdunda yaşadıklarını anlatıyor ve bu zorunlu din dayatmasının tüm yaşama sevincini aldığını ifade ediyor. Komünist Partisi Gençlik Örgütü sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Komünist Partisi Gençlik Örgütü “Cemaat yurtları, dinci gericiliğin gençlerin hayatını karartmak için kazdığı bir çukurdur. Enes intihar etmemiştir, Enes bu karanlık çukura düzenin tamamının elleriyle itilmiştir” açıklamasında bulundu.

TKG açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Cemaat yurtları, dinci gericiliğin gençlerin hayatını karartmak için kazdığı bir çukurdur. Enes intihar etmemiştir, Enes bu karanlık çukura düzenin tamamının elleriyle itilmiştir. Öfkeyle izlediğimiz son videosunda ise failleri anlatıyor: Gericilik, geleceksizlik, ümitsizlik…

Ülkemizde bu şartlarda yaşayan milyonlarca genç var. Ve tersinden, bu şartlar sayesinde zenginleşen, gericiliğin sırtını sıvazlayan yalnızca bir avuç sömürücü.

İşsizlikle, dincilikle hayatlarımızı tehdit edenler onlar. Öyleyse biz de karşılarına örgütlü olarak dikileceğiz!

Cemaat yurtları derhal kapatılmalıdır.

Tüm öğrenciler için yurtlar devlet tarafından ücretsiz olarak sağlanmalıdır.

AKP iktidarına sesleniyoruz: Biz gençlerin geleceğini, umutlarını çalamayacaksınız.

Ülkemizi gençlerin değil sizin terk edeceğiniz günler için ayağa kalkıyoruz!”

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan da Enes’in intiharı ile ilgili twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

“Enes’in intiharı, buzdağının sadece görünen kısmı. Şimdi tıpkı “erkekler de öldürülüyor” dedikleri gibi, “intihar her yerde var” diyecekler. Tam demagoji. Tarikatlar din zırhıyla korunup hiçbir denetime tâbi olmayan oluşumlar. Yasal zeminleri yok ama her tür desteği alıyorlar.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.