Bodrum Gündem

Bodrum’a emeği geçenlerin unutulmaması için çalışıyoruz

Bodrum’a emeği geçenlerin unutulmaması için çalışıyoruz

Bodrum Belediye Başkanlığından Bodrum Belediyesi’nin Kültür Yayını olan Prof. Avram Galanti Bodrumlu tarafından kaleme alınmış “Bodrum Tarihi” kitabı ile ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyuldu.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediye başkanlığı imzalı açıklamada; Bodrum Belediyesi tarafından basımı gerçekleştirilerek ücretsiz dağıtılan, Arkeolog A. Rasim Özgürel tarafından Prof. Avram Galanti Bodrumlu’nun 1945 yılında yazdığı “Bodrum Tarihi I” ve 1946 yılında yazdığı “Bodrum Tarihine Ek” kitaplarını bir araya getirerek günümüz Türkçesi ile sadeleştirmesi ile ortaya çıkartılan Bodrum Tarihi kitabının yazar Prof. Avram Galanti Bodrumlu’ya vefa borcunu ödemeyi ve genç kuşakların bu önemli kültür mirası ile tanışmasını hedeflediği ifade edildi.

Açıklamada Arkeolog A. Rasim Özgürel’in Bodrum ve Karya Bölgesi Kültür, Sanat ve Tanıtım Vakfı (BOSAV) Kurucu Üyesi, Bodrum Ticaret Odası’nın “Mavi” dergisinin de ilk yayıncısı ve editörü olduğuna dikkat çekilirken Özgürel’in  yazdığı makalelerle Bodrum’un tarih ve kültür birikimine katkı koymuş bir Bodrum dostu olduğuna yer verildi.

Açıklamanın detayları şöyle;

Sevgili Bodrumlular,

Bodrum Belediyesi, Prof. Avram Galanti Bodrumlu’nun 1945 yılında yazdığı “Bodrum Tarihi I” ve 1946 yılında yazdığı “Bodrum Tarihine Ek” kitaplarını bir araya getirerek günümüz Türkçesi ile sadeleştiren Arkeolog A. Rasim Özgürel’in çalışmasını “Bodrum Tarihi” adı ile bastı ve 4 Ocak 2022 tarihinde okuyucuyla buluşturdu. Prof. Galanti’nin Bodrum üzerine bir yıl ara ile yazdığı iki kitap, “ilk kez” birlikte basıldı ve doğum gününde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Bodrum Belediyesi “Bodrum Tarihi” kitabını baskıya hazırlarken, Bodrum doğumlu, Kurtuluş Savaşı’nda aktif rol almış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın çalışma arkadaşları arasında bulunmuş, Portekiz Bilimler Akademisi Üyesi, dilbilimci, gazeteci, yazar Prof. Avram Galanti Bodrumlu’ya vefa borcunu ödemeyi ve genç kuşakların bu önemli kültür mirası ile tanışmasını hedefledi.

Prof. Galanti’nin “Bodrum Tarihi I” ve “Bodrum Tarihine Ek” kitaplarını sadeleştiren Arkeolog Rasim Özgürel, Bodrum ve Karya Bölgesi Kültür, Sanat ve Tanıtım Vakfı (BOSAV) Kurucu Üyesidir. Bodrum Ticaret Odası’nın “Mavi” dergisinin de ilk yayıncısı ve editörü olan Özgürel, yazdığı makalelerle Bodrum’un tarih ve kültür birikimine katkı koymuş bir Bodrum dostudur.

Arkeolog Rasim Özgürel, Prof. Avram Galanti’nin “Bodrum Tarihi I” kitabını, 1996 yılında, Arı İnan ile birlikte  BOSAV yayınları arasında yayınlamıştır. Otuz beş yıl önce basılan bu kitabı yeniden düzenleyen Özgürel, Prof. Galanti’nin “Bodrum Tarihine Ek” kitabını da ekleyerek, iki kitabın birlikte “ilk kez” basılması için Bodrum Belediyesi’ne hediye etmiştir.

Bodrum kültür mirasının önemli bir köşe taşı olan Prof. Galanti’nin eserlerini günümüz Türkçesi ile sadeleştirerek bugüne taşıyan Rasim Özgürel’in “Bodrum Tarihi” çalışması, Bodrum Belediyesi Kültür Yayını olarak basıldı. Özgürel, çalışmasının kitaplaştırılması aşamalarına aktif olarak katıldı.

Bodrum Belediyesi Kültür Yayınları, kent anılarının izlerini toplama, derleme ve aktarma çabasının ürünü olarak gönüllü katkı koyan, akademik danışmanlık yapan, destek veren Bodrum dostlarının kolektif çalışması ile hazırlanmakta ve okuyucuya ücretsiz olarak ulaşmaktadır.

Kültür mirasının dünden bugüne ve bugünden de yarına taşınmasında önemli görev üstlenen Bodrum Belediyesi Kültür Yayınları, Bodrum’a emeği geçenlerin unutulmamaları için, bir kent belgeliği ve belleği oluşturmaya çalışmaktadır. Şehir yaşayan bir hafızadır ve kendisi için yapılan hiçbir şeyi unutmaz!

Kamuoyuna saygıyla ile duyurulur.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.