Bodrum Gündem

Fethiye’de Üretici 3 Gündür Zirai Dona Karşı Nöbet Tutuyor

Fethiye’de Üretici 3 Gündür Zirai Dona Karşı Nöbet Tutuyor
20.01.2022
0
A+
A-

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Müdürlüğü üreticisini yalnız bırakmıyor.

Bodrum Gündem Haber

Tüm ülkeyi etkisi altına alan soğuk hava Muğla’yı da etkisi altına aldı. Özellikle örtü altı üreticileri başta olmak üzere tüm üreticiler zirai don tehlikesine karşı tedbirlerini alıyor.

Fethiye İlçesinde örtü altı domates üreticileri 3 gündür seralardaki ürünlerini zirai dona karşı korumak için nöbet tutuyor. Akşam saat 21:00’da başlayan sabah saat 09:00’a kadar devam eden nöbette yaktıkları sobalarla seralarını ısıtarak ürünlerini korumaya çalışıyor. Aile bireyleri ile sera üreticilerinin kendi aralarında sırayla tuttuğu nöbetlerde yoğun bir çaba var.

Üreticiyi Bu Zor Gününde Yalnız Bırakmayacağız. Tarımın Ve Üretimin Mesaisi Yok…

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticilerini yalnız bırakmadı. Gece boyu sera üreticilerini ziyaret eden İlçe Müdürü ve personeli üreticilere destek oluyor. İl Müdürü Barış Saylak üreticileri telefonla arayarak her zaman yanlarında olduklarını ve desteklerini ifade etti. Bu zor günlerinde personeli ile sahada gece geç saatlerde de olsa ziyaretlerin olacağını söyledi. Tarımın ve üretimin mesaisi yoktur diyerek üreticilerine her türlü afette yalnız bırakmadığı gibi zirai donda da yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Birlikte bunları atlatacaklarını ifade ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.