Bodrum Gündem

Muğla 3. Zeytinyağı kalite yarışması başvuru süresi 4 Şubat’a uzatıldı

Muğla 3. Zeytinyağı kalite yarışması başvuru süresi 4 Şubat’a uzatıldı
20.01.2022
0
A+
A-

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün bu yıl 3’üncüsünü düzenleyeceği “Zeytinyağı Kalite Yarışması”nda başvuru süresi uzatıldı.

Bodrum Gündem Haber

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu Projesi” kapsamında bu yıl 3’üncüsünü düzenleyeceği yarışmanın başvuru süresi 4 Şubat’a dek uzatıldığını duyurdu. Yarışmaya katılmak için daha önce son başvuru tarihi 21 Ocak olarak açıklanmıştı.

Muğla 3. Zeytinyağı Kalite Yarışmasına katılmak isteyen zeytinyağı üreticilerinin tescilli bir marka sahibi olmaları, ürünlerinin piyasada fiilen satılıyor olması, Bakanlıkça verilmiş “İşletme Kayıt Belgesi”ne sahip olmaları veya bu izne sahip bir işletmede fason üretim yaptıran ya da ihraç eden üretici olmaları, yağhaneci, tüccar, sanayici, firma veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde çiftçi kayıt sistemine girmiş ve en az 3 dekar zeytinliğe sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca yarışmaya katılacak zeytinyağlarının Muğla ili sınırları içindeki zeytinliklerden elde edilmiş olması zorunluluğu da bulunurken zeytinyağının elde edildiği zeytin türü konusunda ise bir kısıtlama bulunmuyor.

Her katılımcının yalnıza bir zeytinyağı ile katılabileceği yarışmada duyusal ve kimyasal analizlerde 85 / 100 puan alan zeytinyağları altın madalya, 70 / 80 puan alanlar gümüş madalya, 55 / 69 puan alanlar ise bronz madalya ile ödüllendirilecekler.

Öte yandan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milaslı marka sahibi tüm zeytinyağı üreticilerini yarışmaya katılmaya davet etti. Muğla’da en çok zeytin ağacına sahip bölgenin ve en çok zeytinyağı üretilen bölgenin Milas olduğunu hatırlatan Reşit Özer “AB coğrafi işareti alarak kalitesini tescillendirmiş Milas zeytinyağlarının her yarışmada olmalı ve en yüksek puanları toplamalı. Bizim dileğimiz, arzumuz bu yönde. Milaslı üreticilerimizi bu yarışmaya katılmaya davet ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.