Bodrum Gündem

Toprağını satma ürününü sat

Toprağını satma ürününü sat

Muğla Büyükşehir Belediyesinin tarımsal üretimin artması ve üreticilerin birlik olması amacıyla destek verdiği Dalaman Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin açılışı gerçekleştirildi…

Bodrum Gündem Haber

‘Toprağını satma ürününü sat’ ilkesi ile yola çıkan Muğla Büyükşehir Belediyesi, kooperatiflere verdiği desteği sürdürüyor.  Büyükşehir Belediyesi bu güne kadar 21 kooperatif ile üretim ve işbirliği protokolü imzalarken, son olarak yine Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle kurulan Dalaman Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin açılışı gerçekleştirildi. Kooperatifin kurulması için önemli destek veren Büyükşehir Belediyesi, kendisine ait olan binayı yenileyerek kooperatife tahsis etti. Ayrıca kullanılacak tüm ekipmanları temin ederek yine bunlarda kooperatifin hizmetine sunuldu.

Dalaman Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Sezer Durmuş, Büyükşehir Belediyesinin destekleri sayesinde aracıları ortadan kaldırarak üreticinin daha fazla kazanacağını söyledi. Durmuş, “Kooperatifimizi kurma çalışmalarına bir yıl önce başladık. 8 kurucu ortağımızla Dalaman Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurduk ve Dalaman’da bir ilki gerçekleştirdik. Amacımız Dalaman’lı çiftçilerimizin yetiştirdikleri tarımsal ürünleri değerlendirerek ürünleri aracısız olarak tüketicilere ulaştırmaktır. Yaratılan katma değirin Dalaman’da kalmasını sağlıyoruz. Ana ürünlerimizi Dalaman’ın kırsalında yetiştirilen ürünler oluşturuyor. Bu güne kadar 4 ton kuru incir, 1 ton zeytinyağı, 4 ton nar suyu, 250 kg nar ekşisi, 5 ton keçiboynuzu, 7,5 ton susam, 50 teneke bal ve 250 ton narenciye işledik. Dalaman’da üretilen 50’ye yakın ürün kooperatifimiz aracılığıyla satışa sunulmuştur. Bir yıl olmadan önemli bir aşama kaydettik. Burada bir başarı varsa en önemli pay Muğla Büyükşehir Belediyesine aittir. Kullandığımız bina tadilatı yapılarak Büyükşehir Belediyesi tarafından kooperatifimize tahsis edildi. Binamızda bulunan tüm ekipmanlar Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanmıştır. Bu destekler olmadan bizim bu noktaya gelmemiz mümkün olmazdı. Büyükşehir Belediye Başkanım Osman Gürün başta olmak üzere Muğla Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına Dalaman halkı adına teşekkür ederim…” dedi.

Gürün, “Dalaman’da Üretilen Ürünlerin Büyükşehir Garantisi Altında Olduğuna Dair Mühür Vuruyoruz”

Tarımsal üretimin Muğla’da büyük önem taşıdığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün de üreticiyi desteklemeye ve tarımsal faaliyetleri arttırmaya yönelik projelerin artarak devam edeceğini söyledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.