Bodrum Gündem

Muğla Bisikletine MUGİAD imzası

Muğla Bisikletine MUGİAD imzası
25.01.2022
0
A+
A-

Muğla Genç İş İnsanları Derneği MUGİAD Muğla’nın Profesyonel Bisiklet takımı KARYA GSK ya forma ve kıyafet sponsoru oldu. 

Bodrum Gündem Haber

Bu sene Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu başta olmak üzere birçok Uluslararası ve Ulusal Bisiklet Yarış ve organizasyona ev sahipliği yapacak Muğla’nın ilk Profesyonel Bisiklet takımı da bu sene ulusal ve Uluslararası yarışmalarda boy gösterecek.

Muğla Karya GSK Bisiklet Takımı 30 Ocak 2 Şubat tarihleri arasında Alanya’da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası için çalışmalarını sürdürüyor. 6 Elit 6 Alt yapı sporcusu olmak üzere 12 sporcudan oluşan takımın forma ve giyişi sponsorluğunu Muğla Genç İş İnsanları Derneği  üstlendi. Muğla Bisiklet Takımı 2022 sezonunda MUGİAD yazılı özel hazırlanmış formları ile ilimizi ve ülkemizi temsil edecek.  Bu sene 3’ü yurt dışı olmak üzere 30’a yakın yarışta  Muğlalı bisikletçilerin boy göstereceğini söyleyen Muğla Bisiklet İl Temsilcisi İlker Cömert, “Muğla Bisiklet denilince Türkiye’de adından söz edilen bir il. Bisiklet kullanımında Türkiye’de ikinci sıradayız. Bisiklet günlük alanda çok kullanılmasına rağmen bir performans takımımız yoktu. Bu takım bu açığı kapatacak önemli bir gelişme. Valimiz Orhan Tavlı Bisikletin önemine inanan seven bir yönetici bu bize güç veriyor. Her fırsatta Bisiklet ile ilgili hemen her alanda sayın Valimizin önemli desteklerini görüyoruz. Yine Vali Yardımcılarımız Caner Yıldız ve Murat Kahraman, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ömer İlman Bisiklet sporunun ve bir ulaşım ve sağlık aracı olarak öneminin farkında olan bürokratlarımız açıkçası bu bizi bu takımı kurmak yönünde oldukça cesaretlendirdi. Malumlarınız Bisiklet malzemeleri formaları son derece maliyetli ve özel yapım materyaller. Bizim  en büyük kalemlerimizden biri bu. Biz bu konuyu MUGİAD Başkanımız Tufan Çay ve değerli Yönetim Kurulu üyesi Gökhun Çilingir’e açtığımızda büyük alaka göstererek bizim talep ettiğimizden de fazlasını karşılayarak 2022 sezonunda alt yapı da dâhil olmak üzere tüm sporcularımızın forma tayt rüzgârlık ihtiyacını karşıladılar. Bu vesile ile MUGİAD Başkanımız Tufan Çay başta olmak üzere Tüm Muğla Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu üyelerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bu sezon Yurt içi ve Yurt dışı yarışlarda MUGİAD Muğla ve Türkiye isimlerini formamızda gururla taşıyacağız” dedi.

Bisikletin başta Avrupa olmak üzere dünya genelinde önemli bir ulaşım aracı olarak ön plana çıktığını söyleyen Muğla Genç İnsanları Derneği Başkanı Tufan Çay ise; “özellikle pandemi dönemi toplu taşım araçlarının kullanılamaması ile Bisikleti ön plana çıkarttı. Gelişmiş Avrupa ülkelerinde Bisikletin ne kadar yaygın olduğunu görüyoruz.  Bunun yanı sıra Tour de France Tour Milano, Belçika Turu gibi çok önemli yarışlar ülkelerin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Bizeler de bu tür organizasyonları severek tv başında takip ediyoruz. Ülkemizde de son dönemde Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ve Tour Of Antalya gibi büyük yarışlar dünya genelinde Ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlıyor.   Ayrıca Bisiklet Alternatif Turizm bakış açısıyla da dünyada ki en önemli Turizm enstrümanlarından birisi. İlimiz bu konuda önemli destinasyonlara sahip biz MIUGİAD olarak önümüzde ki dönem de bu konu ile ilgili de önemli projelere destek verip ilimizin bu konuda ki bilinirliğini arttırmak istiyoruz. Bu nedenlerle ilimizde bir bisiklet performans takımımızın olması bizler için çok kıymetli. Yönetim kurulunda ki arkadaşlarımızla takımımızı destekleme kararı aldık. Bundan sonrada desteklerimiz devam edecek. Takımımız 30 Ocakta Türkiye Şampiyonasına katılacağı için hızlı bir şekilde malzemelerini teslim ettik. Takımımız döndükten sonra tüm basınımızı davet edeceğimiz bir buluşma ile takımımızı ve MUGİAD logolu formalarımızın lansmanını gerçekleştireceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.