Bodrum Gündem

Bu düzen emeğe düşmandır

Bu düzen emeğe düşmandır
31.01.2022
0
A+
A-

Gebze’de bulunan Farplas Otomativ fabrikasında işçiler, sendika haklarının tanınması ve sendikalı oldukları için işten atılan arkadaşlarının işe geri alınması için mücadele ediyor.

Bodrum Gündem Haber

Fabrikada üretimi durduran işçiler, işten atılan arkadaşlarıyla birlikte dün gece fabrika içinde eyleme geçti. İşçilerin direnişi devam ederken, polis müdahalesi geldi ve yaklaşık 200 işçi gözaltına alındı. Müdahaleye rağmen başka fabrikalardan gelen işçiler fabrika önünde Farplas işçileriyle dayanışmaya devam ediyor.

Türkiye Komünist Partisi de haklarını alamayan ve üzerine hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan Farplas işçileriyle ilgili bir açıklama yayımladı.

“İşçiye zorbalığın hesabını vereceksiniz” başlıklı açıklama şöyle:

“Gebze’de Farplas Otomotiv fabrikasında işçiler dün geceden bu yana hakları için direniyor. Daha iyi çalışma koşulları ve sendika hakkı için başlayan mücadelede patron yüzün üzerinde işçiyi işten çıkarmıştı. 

Dün gece hep birlikte fabrikaya kapanan işçilere sabaha karşı polis operasyonu yapıldı. Çok sayıda işçi darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında işçilerin örgütlendiği sendika Birleşik Metal-İş’in yöneticileri de bulunuyor.

Farplas işçilerine yapılan müdahale AKP iktidarının, hangi ölçekte olursa olsun işçilerin her türlü hak arayışında koşulsuz patronların yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir. Patronlar bu iktidarın kendilerine sağladığı nimetlerden sonuna kadar yararlanmaya devam etmektedir. Bu nimetler arasında devletin aktardığı büyük kaynakları kasaya indirmek de vardır, işçilerin taleplerini devletin zorbalığı ile bastırmak da. 

Yaşanan açıktır: Bu düzen emeğe düşmandır. 

Farplas’ta gözaltına alınan işçiler ve sendikacılar derhal serbest bırakılmalıdır.

İşten atılan işçiler işbaşı yapmalı, sendikalı çalışma talepleri yerine getirilmelidir.

İktidar da patronlar da işçilere uyguladığı bu zorbalığın hesabını mutlaka verecektir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.