Bodrum Gündem

Protestolar etkili oldu: Elektrik faturalarına az da olsa bir miktar indirim geldi

Protestolar etkili oldu: Elektrik faturalarına az da olsa bir miktar indirim geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “…Elektrik tarifelerinde yeniden düzenleme yaptık…” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı’ndan sonra yaptığı açıklamada ağırlaşan elektrik faturalarından sonra elektrik tarifelerinin yeniden düzenlendiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz. Şubat ayında sarf edilecek elektriğin faturası, vatandaşlarımız lehine yapılacak yeni düzenlemeye uygun şekilde gelecektir…” dedi.

Düzenlemeyle Faturada Ne Değişecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “…Elektrik tarifelerinde yeniden düzenleme yaptık…” açıklaması ne anlama geliyor ve bu değişiklik faturaya nasıl yansıyacak? 210 kilovatsaatlik tüketimin, yılbaşında yürürlüğe giren tarifeye göre 329 lira fatura tutarı vardı. Yeni kararla 210 kilovatsaatlik tüketimin fatura tutarı 287 lira olacak. Böylelikle 42 lira indirim sağlanacak.

AK Parti İlçe Başkanı Gökmen’in Sosyal Medya hesabından yapılan duyuru…

Bu gün Bodrum’da gerçekleşen fahiş fiyat artışı olan elektrik faturalarına karşı yapılan protesto eyleminin hemen ardından AK Parti Bodrum ilçe Başkanı Osman Gökmen sosyal medya hesabından yaptığı açıklama dikkat çekti. Başkan Gökmen’in açıklamasında AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir’in gönderdiği mesajı da kamuoyu ile paylaştı.

Açıklama şu şekilde;

“Çok kıymetli Bodrumlular;

Son günlerde elektrik tüketim bedellerinin yüksek olduğu yönünde siz kıymeti hemşerilerimizden yoğun dönüşler gelmektedir.

Konuyla ilgili özellikle AYDEM kaynaklı yüksek fatura sorunlarının takipçisiyiz.

AK Parti Muğla Milletvekilimiz Sn.Mehmet Yavuz Demir’de yaşanan sorunları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız nezdinde değerlendirmekte ve takip etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.