Bodrum Gündem

Yatağan’da Elektrik Zammına Siyah Çelenk ve Gaz Lambalı Tepki

Muğla’nın Yatağan İlçesi’nde vatandaşlar elektriğe gelen zamları, Aydem Şubesi önüne, üzerinde asılı olan fatura ve gaz lambalı siyah çelengi bırakarak protesto etti.

Esma Turan – Bodrum Gündem

Yatağan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kuzu, yetkililere seslenerek faturalara yansıyan güvenlik bedelinin ne olduğunu sordu.

Muğla’da Yatağan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Yatağan Esnaf ve Sanatkârlar Odası, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş, yüksek elektrik faturalarını siyah çelenk üzerine asılı faturalar ve gaz lambası ile protesto etti.

Aralarında Yatağan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Suat Tekin, Yatağan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kuzu, Muğla Eczacılar Odası Başkanı Kadir Serkan Tekin, Yatağan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kuru, Muhtarlar Derneği Başkanı Şuayip Özbek, muhtarlar, esnaf ve vatandaşlar, Aydem Yatağan Şubesi önüne üzerine gaz lambası ve faturaların asıldığı siyah çelenk bırakarak tepkilerini gösterdi.

Yatağan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kuzu burada yaptığı konuşmada yetkililere seslenerek faturalara yansıyan güvenlik bedelinin ne olduğunu sordu.

Kuzu, şunları söyledi: “Bu elektrik fiyatlarından çok mağdur olduk. Bu mağduriyetin giderilmesi için gerekli mercilere her ne kadar müracaat etmişsek de bizim sözlerimiz pek kale alınmadı. Bu görmüş olduğunuz fatura bin 200 liralık bir fatura. Bu bin 200 liralık faturanın 439 lirası, güvenlik bedeli altında alınan para. Biz bakanlıktan gerekse yetkililerden açıklama istiyoruz. Bu ücret nedir ne değildir? Biz vatandaş, esnaf, Sivil Toplum Örgütleri olarak bu gibi ücretlerin ne olduğunu bilmiyoruz. Bunları acilen bakanlık bizlere bildirmeli…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.