Bodrum Gündem

Abdi İpekçi neden öldürüldü?

Abdi İpekçi neden öldürüldü?

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Önceki Başkan Vekillerinden ve Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenlerinden  Abdi İpekçi, 1 Şubat 2022 Salı günü katledilişinin 43’üncü yılında  mezarı başında düzenlenen törenle anıldı…

Bodrum Gündem Haber

Abdi İpekçi’nin Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törene İpekçi’nin kızı Nükhet İzet, Milliyet Gazetesi’nden Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, yazar Tunca Bengin, Okur Temsilcisi Belma Akçura, Haber Araştırma Müdürü Pınar Aktaş, Hürriyet Gazetesi Yazarı Sedat Ergin, kıdemli gazeteciler Okşan Atasoy, Metin Özyıldırım, Rahmetullah Karakaya, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, İstanbul  Barosu Önceki Başkanlarından Turgut Kazan ve CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Saniye Yurdakul ile çok sayıda gazeteci katıldı.

Abdi ipekçi onurlu gazeteciler tarafından yaşatılacak…

Abdi İpekçi’yi anma töreninde konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş Abdi İpekçi gazeteciliğinin bitmediğini bu mesleği evrensel etik değerlerle yapan onurlu gazeteciler tarafından yaşatılacağın söyledi.

Her 1 Şubat’ta Abdi İpekçi’yi ailesiyle, Milliyet Gazetesi ve gazeteci dostlarıyla andıklarını belirten Sibel Güneş şöyle konuştu: “Abdi İpekçi’nin yazılarında en önem verdiği konular ülkenin bölünmez bütünlüğü, demokrasi ve barıştı. Gazetecilerin örgütlenmesi için hem TGC’de, hem de sendikada büyük emek verdi. Gazetecilikten asla ödün vermemesi de en önemli özelliklerinden birisiydi. Bu özellikleri nedeniyle hedef seçildi. Abdi İpekçi cinayetinin davasının hem iletişim hem de hukuk fakültelerinde ders olarak okutulmasına ihtiyaç var. Eğer Abdi İpekçi cinayetini gerçekleştiren karanlık zihniyet ortaya çıkarılabilseydi sonraki dönemde ne faili meçhul cinayetler olurdu, ne de gazeteci cinayetleri, gazetecilere olan saldırılar cezasızlıkla ödüllendirilmezdi. Biz Abdi İpekçi’nin dostları ve arkadaşları olarak her yıl 1 Şubat’ta buraya geleceğiz ve ‘Abdi İpekçi neden öldürüldü’ sorusunu sormaya devam edeceğiz. ‘Abdi İpekçi gazeteciliği bitti’ diyenlere de bitmediğini,  gazeteciler Abdi İpekçi anlayışıyla mesleğini yapabilirse, ülkenin daha aydınlık yarınlara çıkacağını söyleyeceğiz. Abdi İpekçi’yi sevgi ve özlemle anıyoruz…”

Nükhet İzet; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, her yıl burada var oldu…

Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İzet ise;  “Bütün bu cinayetlerde; insana, insanlığa, kurbanın yakınlarına, topluma, gelecek kuşaklara bir açıklama gerekiyor. Bunun resmi bir açıklama olması ve tarihe bütün bağlantılarıyla geçmesi gerekiyor…” diye konuştu ve ekledi:

“Defalarca söylediğim gibi kin gütmüyorum. Zaten kişinin, kendi farkındalığı olmadıkça hangi ceza kime, neye, nereye kadar yeter. Bizler türküler söyler, ‘Ne kadar yiğit ve aydınlık kişilerdi bütün bu kurbanlar’ derken, o korunaklı failler, görevlerini yerine getirmiş gladyatörler gibi sakindiler, kendilerinden memnun ve emindiler. Nefret söylemleri, algı yanılsamalarıyla zararlı diye işaretledikleri kurbanlarını öyle yok ettiler. Asıl yok ettiriciyi, belki kendileri bile göremediler. Abdi İpekçi’nin, Milliyet Gazetesi’ndeki varlığı, 30 yılı bile bulamamıştı. Ama Milliyet Gazetesi onu, sonradan 43 yıl daha yaşattı, yâd etti, var etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, her yıl burada var oldu. Yakın dostları, arkadaşları teker teker hayatlarını kaybedene kadar hep buradaydılar. Herkese teşekkür ediyorum…”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.