Bodrum Gündem

Bütün Almanya bu olayla şoka girdi

Almanya’da polis cinayetleri diğer ülkelere göre azdır. Ama bu kural maalesef bozuldu ve iki avcı, araçlarını kontrol etmek isteyen 24 ve 29 yaşlarındaki biri kadın iki polisi Rheinland Pfalz Eyaleti’nin 22 No’lu karayolunda başlarından vurarak öldürdüler.

Bu olay Almanya’da şok etkisi yaratırken, ABD’de sık yaşanan ve Hollywood filmlerine konu olan vahşi polis cinayetlerini anımsattı.

Dün sabaha karşı meydana gelen bu olay ülke çapında büyük şok yaratırken, olayın üzerinden daha gün geçmeden, saatler içerisinde ağır silahlı Özel Komando Birliği’nin (SEK-Spesialeinsatzkommando) başarılı bir operasyonuyla iki katil zanlısı avcı, Sulzbach’ta kıskıvrak yakalandılar.

BİLD gazetesinin haberine göre, olay devriye görevinde olan polislerin, dün sabaha karşı 04.20’de Ulmet-Meyweilerhof arasındaki yol kenarında duran bir aracı kontrol etmek istemeleri sırasında meydana geldi.

29 yaşındaki Başkomiser Alxender K. aracın bagajında yasa dışı olarak vurulmuş orman hayvanını gördüğü anda katil avcılar ateş etmeye başladılar ve Alexander K. başından vurularak orada hayatını kaybetti. 24 yaşındaki devriye arkadaşı kadın polis ise, “Ateş altındayız” anonsunu geçmeyi başardı; ama maalesef o da başından vurularak ölmekten kurtulamadı.

Dün öğleden sonra, başarılı bir operasyonla yakalanan 32 ve 38 yaşındaki iki katil zanlısından biri, kasap önlüğü ile yasa dışı avladıkları hayvanı parçalarken ele geçirildi.

Olayda hayatını kaybeden genç polislerin aileleri ve sevenlerine sabır, merhumlara da rahmet diliyorum.

01 Şubat 2022-Salı-Fatih Güllâpoğlu

Resim 1: Kasap önlüğüyle yakalanan katillerden biri ve Bild’in manşeti.

Resim 2: Özel komando birliği SEK’in operasyon anı. Küçük karedeki gözü bantlı olan da diğer katil zanlısı.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.