Bodrum Gündem

Haklarımızı yok sayan bir meslek kanunu istemiyoruz

Haklarımızı yok sayan bir meslek kanunu istemiyoruz

Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısının geri çekilmesi talebiyle Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Muğla Şubesinin de aralarında bulunduğu (Eğitim-Sen) üyeleri Meclis’in Dikmen kapısı önüne gelerek kanun teklifinin geri çekilmesi için basın açıklaması yapmak istedi.

Bodrum Gündem Haber

Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısının geri çekilmesi talebiyle Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Muğla Şubesinin de aralarında bulunduğu (Eğitim-Sen) üyeleri Meclis’in Dikmen kapısı önüne gelerek kanun teklifinin geri çekilmesi için basın açıklaması yapmak istedi. Ancak Eğitim- Sen üyeleri polisin engellemesiyle karşılaştı. Meclis kapısına yakın bir alanda polis tarafından durdurulan sendika üyelerinin etrafını polis tarafından sarıldı.

Burada Yaşanan tartışmalar ve arbedenin ardından Eğitim-Sen üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önüne yürüyüşe geçtiler. Eğitimciler sık sık, ‘AKP yasanı al başına çal’, ‘Söz yetki karar öğretmenlere’ sloganları attı. MEB önüne doğru yürüyüşe geçen eğitim emekçilerinin açmak istedikleri Söz, Yetki, Karar Eğitim Emekçilere pankartına bir kez daha müdahale edilmeye çalışılsa da yaşanan gerginliğin ardından emekçiler pankartlarını açarak sloganlarla MEB önüne geldi.

MEB önünde yapılan açıklamayı Eğitim-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı ve KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sacit Ünalmış okudu.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu Beklentilerimizi Karşılamamıştır…

‘Haklarımızı ve taleplerimizi yok sayan bir meslek kanunu istemiyoruz!’ diyen Ünalmış, 24 Kasım tarihinde Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bu dönem çıkacağına dair açıklamanın yapılması ile birlikte kamuoyunda ciddi bir beklenti oluştuğunu söyledi.

Siyasi iktidar bu beklentiyi dört temel başlıkta oluşturduğunu aktaran Ünalmış şunları dile getirdi:

“Birincisi, öğretmenlere uzman olmaları durumunda 1000 TL, başöğretmen olmaları durumunda ise 2000 TL ödeme yapılacağı,

İkincisi, 1. Derece’nin 4. Kademesi’nde ki öğretmenlere 3600 ek gösterge verileceği,

Üçüncüsü, adaylık kaldırma sınavının kaldırılarak aday öğretmenler üzerindeki baskının ortadan kaldırılacağı,

Dördüncü olarak ise sözleşmeli ve kadrolu öğretmen arasındaki farkın ortadan kaldırılarak sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenler ile eşit haklara sahip olacağı ifade edilmiştir.

Geldiğimiz aşamada görülmektedir ki Öğretmen meslek kanunu’nun kamuoyuna sunuluş biçimi ve oluşturulan beklenti tamamen boştur. Meclis’e sunulan kanun teklifinin hedefinin sorun çözmek değil, bir algı yaratmak olduğu anlaşılmaktadır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.